Szanowny Panie Przewodniczący,Wg mnie powinien namówić Pan Donalda Tuska o spotkanie z 2 b. v-ce prezesami PiSu i zaproponować im stworzenie koła poselskiego, który będzie wspierać rząd i wg mnie Kazimierz Ujazdowski powinien pozostać Ministrem Kultury i Dziedzictwa Narodowego, a Paweł Zalewski szefem UKIE w randze ministra konstytucyjnego. Natomiast Panu gratuluję zostania szefem MON. Nowo powstałe koło w przyszłości będzie służyło do posłów, którzy będą chcieli odejść z PiSu, ale będą bali się przejść do PO. Wg mnie ministrem skarbu nie powinien zostać polityk tym bardziej, który odpowiadał za rolnictwo w Gabinecie Cieni, a wybitny manager i takim jest wg mnie Maria Pasło-Wiśniewska, która będzie gwarantem uczciwych konkursów do rad nadzorczych, a następnie zarządów spółek. Ostatnia sprawa: Ministerstwo Rozwoju ja już pisałem wcześniej poleceam ekspertkę CASE panią Katarzynę Zawalińską. POzdrawiam
2007-11-8, Adam
Komentarze
Re: MON
Paweł (Wrocław) - Czwartek, 2007-11-8 ścieżka 21:25
Obawiam się, że te gratulacje mogą być przedwczesne lub co najmniej niewczesne. Przynajmniej tako rzecze dziennik.pl.Co pan Tusk rzecze i dlaczego nadal niestety nie wiemy.PozdrawiamPaweł
Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz
Zamieść nowy komentarz