Po prostu zapraszam...
X

captcha

Bogdan Zdrojewski #1Bogdan Zdrojewski #2Bogdan Zdrojewski #4

Prośba

Witam Panie Bogdanie!Po pierwsze, chciałem pogratulować wyborczej wygranej. Po drugie, proszę Pana, jako Posła RP oraz (mam nadzieję) przyszłego ministra MON, o poparcie w sprawie pewnej inicjatywy obywatelskiej. Mianowicie, wraz z kolegami podjęliśmy "walkę" o uratowanie jednego z polskich zabytków epoki napoleońskiej. Należymy do grona osób zafascynowanych postacią Cesarza oraz historią. Niestety, wiele z polskich pamiątek tamtych czasów zostało doszczętnie zrujnowanych, a pozostałe popadają w ruinę. Ważnym zabytkiem jest piaskowcowa płyta wmurowana w centrum wewnętrznego łuku fortu Stern, w Głogowie. Ten niezwykle cenny zabytek oddający cześć bohaterowi - gen. Julien-Charles-Louis Rheinwaldowi - wydaje ostatnie tchnienie. O ile nie zostaną podjęte w ciągu najbliższego czasu najprostsze działania konserwatorskie z istniejących jeszcze reliktów inskrypcji nie pozostanie żaden ślad. Dlatego zwracam się do Pana z prośbą o poparcie tej inicjatywy, którą będę miał zaszczyt przedstawić do wiadomości Pana Konsula Generalnego Republiki Francuskiej.Drogi Panie Pośle, na tym forum pojawił się już problem bezpośredniej korespondencji z Panem Przewodniczącym Tuskiem. Myślę, iż w bliskiej przyszłości chętnie skorzystam z Pana pośrednictwa w tej sprawie.Serdecznie pozdrawiam,Bartłomiej Kot

2007-11-5, Bartłomiej Kot

Zamieść nowy komentarz

« powrót

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.