Po prostu zapraszam...
X

captcha

Bogdan Zdrojewski #4Bogdan Zdrojewski #2Bogdan Zdrojewski #1

Szkolnictwo wyzsze - finanse 2

Czy Platforma jest swiadoma problemow ze szkolnictwem wyzszym? Mam nadzieje, ze PO nie ogranicza sie jedynie do problemu \"czy szkolnictwo wyzsze powinno byc odplatne\", ale zastanawia sie nad urynkowieniem (przyklad krajow anglosaskich uwidacznia przewage takiego rozwiazania) tego resortu. ___ Chcialbym, aby Platforma zainicjowala debate publiczna na ten temat. Debate o finansowaniu i funkcjonowaniu uczelni, o realnych problemach wykladowcow i naukowcow oraz jak to sie przeklada na rozwoj studentow i absolwentow. Wydaje mi sie, ze wciagnac w to Konferencje Rektorow Akademickich Szkol Polskich nie bedzie problemem - prof. Luty na pewno chetnie podejmie sie tego wyzwania. A wyzwaniem bedzie zachecenie pracownikow uczelni i studentow - skonfrontowanie ich doswiadczen z doswiadczeniami pracownikow i studentow szkol zagranicznych (rowniez z krajow anglosaskich). ___ Prosze mnie nie zawiesc. Pozdrawiam.

2007-10-28, Olleo

Komentarze

Re: Szkolnictwo wyzsze - finanse 2

Bogdan Zdrojewski - Niedziela, 2007-10-28 ścieżka 23:32

Profesor Luty to rzeczywiście znakomita postać.

Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz

Zamieść nowy komentarz

« powrót

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.