Dzień dobry!Jako obywatel tego kraju, jedyny żywiciel kilkuosobowej rodziny, młody człowiek przed 30. STANOWCZO SPRZECIWIAM SIĘ ZABIERANIU OBNIŻKI SKŁADKI RENTOWEJ od 1.01.2008. Dla mnie te 4% to blisko 200 zł miesięcznie (ponad 2000 zł rocznie), za które mogę kupić pieluchy i mleko dla MOICH DZIECI (kosztem wielu wyrzeczeń), a to chyba NAJLEPSZA INWESTYCJA dla tego NARODU, prawda??Proszę liczyć się z opinią OBYWATELI, rodzin, zwłaszcza tych pracujących, młodych, mających małe dzieci, KTÓRE TWORZĄ DOCHÓD. Chyba, że my młodzi wykształceni, pracujący, mający rodziny ludzie nie jesteśmy potrzebni temu Państwu i mamy wyjechać, np. do Irlandii, ale chyba nie takie cele ma Paria, która w nazwie ma słowo "Obywatelska"?Błagam nie psujcie naszej przyszłości, przyszłości tego kraju!Z poważaniemMarcin Olszak
2007-10-27, Marcin Olszak
Komentarze
Re: Główny postulat młodych rodzin (bardzo ważne)
Piotrek - Poniedziałek, 2007-10-29 ścieżka 18:48
bez obrazy ale też jestem mężem i wiem ile ja zarabiam i wiem ile zarabia moja żona wiemy, że nie byłoby nas stać narazie na dziecko. Zanim człowiek zechce powiększać rodzine niech pomyśli czy go na to stać. Moja siostra ma dwójke dzieci (bliźniaki) i nie kupowała pampersów tylko wychoiwała na tetrze (pampersy tylko w gości i na spacery) i tez dała rade. Mimo, że ojciec alimentów nie płaci mama jest na rencie i my z żona zarabiamy grosze. dajemy rade, miomo, iż nikt się niespodziewał ze mjaż ją opuści. zanim mieć pretensje do kraju zacznijmy od siebie. "Chyba, że my młodzi wykształceni, pracujący, mający rodziny ludzie nie jesteśmy potrzebni temu Państwu i mamy wyjechać, np. do Irlandii" a to było ....poniżej podstawówki nie dasz mi cukierka to ja zabieram zabawki.
Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz
Re: Re: Główny postulat młodych rodzin (bardzo ważne)
Marcin Olszak - Wtorek, 2007-10-30 ścieżka 01:18
Zaraz, zaraz - proszę uważnie czytać - ja niczego, żadnych pieniędzy od Państwa (budżetu) nie chcę. Pragnąłbym jedynie, aby rząd sięgał po pieniądze nie tam, gdzie jest to najbardziej szkodliwe, czyli opodatkowanie pracy (tzw. klin podatkowy). Ponieważ tym samym powiększa się bezrobocie. Już znacznie mniej szkodliwą metodą pozyskiwania pieniędzy przez budżet są podatki pośrednie (VAT, akcyza), a nie podatki nałożone na pracę, któe oprócz bezrobocia tłumią rozwój gospodarczy...
Re: Re: Re: Główny postulat młodych rodzin (bardzo ważne)
Bogdan Zdrojewski - Środa, 2007-10-31 ścieżka 00:36
To jest ok. ... to rozumiem.
Re: Re: Główny postulat młodych rodzin (bardzo ważne)
Olleo - Wtorek, 2007-10-30 ścieżka 07:00
Bez urazy Panie Piotrze, ale mam wrazenie, ze Panu Marcinowi nie chodzilo o to, zeby panstwo DALO, ale, zeby panstwo NIE ZABIERALO. Szczegolnie jesli zabiera tak duzo, a w zamian daje tak malo. Ostatnio prowadzilem obliczenia - na rok 2007 rzad zaplanowal 256.8mld wydatkow, z czego 21.3mld pojdzie na pomoc spoleczna i to w wiekszosci zle zaadresowana, 52.2mld na dotacje do FUS i KRUS (mlodzi emeryci, zdrowi rencisci i wannabe-rolnicy), a zaledwie 35.3mld na glowne zadania panstwa: bezpieczenstwo publiczne, obrone narodowa i wymiar sprawiedliwosci. Mam podac jakie zaplanowane zostaly wplywy z podatkow? 191.8mld wplywow z podatkow (dalsze 35mld niepodatkowe) przy 256.8 mld wydatkow! Jak tu ciac podatki bez ciecia wydatkow? Nie mam zielonego pojecia, jak PO chce to zrobic, chyba ze zaklada gigantyczny wzrost PKB - ale moze sie obudzic z reka w nocniku. 2008 rok, to juz koniec koniunktury dla Polski na najblizsze lata.
Zamieść nowy komentarz