Po prostu zapraszam...
X

captcha

Bogdan Zdrojewski #4Bogdan Zdrojewski #2Bogdan Zdrojewski #1

Likwidacja finansowania partii politycznych

Witam. Przeczytalem wlasnie o planach PO co do likwidacji finansowania partii politycznych z budzetu oraz wprowadzenia mozliwosci odpisania 1% podatku dochodowego na partie polityczne. Nie jestem przekonany, iz jest to dobry pomysl. Po pierwsze odpis 1% podatku - to rozwiazanie mialo na celu nie tylko zmniejszenie frustracji podatnika, iz tyle pieniedzy idzie na cele niepotrzebne, ale faktyczne rozbudzenie altruizmu wsrod Polakow. I wyglada na to, ze powoli zaczyna to dzialac. Proponowalbym nie ograniczac tej mozliwosci, opozycyjnej do przymusowosci narzuconej przez socjalizm, podzielenia sie swoimi pieniedzmi z potrzebujacymi. __ Po drugie finansowanie partii politycznych. Zapewne lepiej wie Pan ode mnie, iz wydatki partii, to nie tylko kampanie wyborcze i prowadzenie biur poselskich - to rowniez bardzo drogie ekspertyzy prawne, raporty i analizy ekonomiczno-spoleczne oraz uslugi think-tankow. Z czego powazne partie maja im placic? Te kilkaset milionow oszczednosci w ten sposob moga nam sie odbic czkawka, a i tak sa kropla, kropeleczka wlasciwie w morzu niepotrzebnych wydatkow. Mam nadzieje, ze Platforma wezmie sie bardzo szybko za KRUS i renty. Pozdrawiam.

2007-10-24, Olleo

Zamieść nowy komentarz

« powrót

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.