Po prostu zapraszam...
X

captcha

Bogdan Zdrojewski #4Bogdan Zdrojewski #1Bogdan Zdrojewski #2

Gratulacje i od razu najwazniejsze oczekiwania cz3

wazniejsze zadania, niz usuwanie pomnikow i odbieranie orderow, na ktorych przyznanie malo kto w ogole zwraca uwage. Prosze bardzo - niech istnieja przepisy okreslajace, kto musi sie poddawac lustracji, a kto nie. Ale niech nie pelni to roli jakiejs siekiery, z ktora wpada sie w kolejne srodowiska i "przerzedza" ten lasek zostawiajac przy zyciu tylko czystej krwii Polakow o blyszczacej niczym aureola legitymacji Solidarnosci. Nie chce, by zaczeto sprawdzac pielegniarki i hydraulikow. Nie chce, by kazdy po 40tce w tym kraju musial sie obawiac, ze zaraz sie do niego "dobiora". I nie chodzi o to, ze mi ich zal. Ja to gdzies mam, mi chodzi o to, by na uczelni wykladali mi wybitni naukowcy, kran naprawial najlepszy hydraulik, a zastrzyk w tylek dawala kompetentna pielegniarka. Istnieja przypadki wykraczajace poza wszelkie normy etyczne i nimi mozna, a nawet trzeba sie caly czas zajmowac. Ale chce, zeby w tym kraju skonczyla sie schiza, ktora podpisanie lojaki utozsamia z niezdolnoscia moralna do normalnego funkcjonowania w spoleczenstwie.- Uklad. Licze, ze nowi rzadzacy znajda sobie nowa wymowke dla swoich niekompetencji i wszelkie porazki beda sie chociaz starali racjonalnie wyjasniac. Nie wierze we wszechobecny uklad, ktory jest winny wszelkiemu zlu na tej ziemi i nie chce o nim nigdy wiecej w tym kraju slyszec.- Wykorzystywanie sluzb specjalnych w walce politycznej. Nie watpie, ze partia rzadzaca bedzie probowala wykorzystywac swoja uprzywilejowana pozycje do polepszania wlasnych notowan. Nie jest to w porzadku, ale do pewnego stopnia zdarza sie wszedzie na swiecie. Nie cierpie tego, ale poza wszelka akceptacja juz lezy sposob, w ktory czynil to PiS. Podsluchiwanie przeciwnikow politycznych, kreowanie afer korupcyjnych jak to bylo z Samoobrona. Kiedy widze cos takiego

2007-10-24, Keeper

Zamieść nowy komentarz

« powrót

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.