Po prostu zapraszam...
X

captcha

Bogdan Zdrojewski #4Bogdan Zdrojewski #1Bogdan Zdrojewski #2

Oczekiwania

Szanowny Panie Bogdanie,Przede wszystkim gratulacje, wspaniałe zwycięstwo, pierwszy raz partia, na którą głosowałem, wygrała wybory.Teraz jednak przychodzi prawdziwy sprawdzian. PiS ma zastępy fanatyków, które bez względu na wszystko zagłosują za Wodzem, ale proszę nie oczekiwać, że w Państwa przypadku będzie podobnie. Oczekiwania wyborców PO są znacznie wyższe i duża większość będzie Państwa oceniać całkiem obiektywnie. Nie wolno Wam (Nam?) zmarnować tej szansy, bo drugiej nie będzie. Kilka przemyśleń (nie tylko moich):1. Rząd fachowców i ludzi dobrze kojarzonych w Polsce! Rokita, Balcerowicz (jako fachowcy), Marcinkiewicz (jako osoba popularna) - co najmniej warte przemyślenia.2. Zaproponowałbym pozostanie na stanowiskach dobrym ministrom PiS. Pani Gęsicka czy pan Ujazdowski to rozsądni, pracowici ludzie, warto z nimi współpracować. Taki rząd mógłby wzbudzić zaufanie większej części społeczeństwa niż tylko wyborcy PO.3. Mam duże wątpliwości (i wiele osób podobnie) co do pana Schetyny. Nie chodzi tu o żadne "nieczyste" zarzuty, ale pan Schetyna... hm, nie robi ogólnie najlepszego wrażenia. Sądzę, że jego obecność na pierwszej linii nie jest dla PO korzystna. Jeśli jest osobą kompetentną, a braku kompetencji bynajmniej mu nie zarzucam, powinno znaleźć się dlań miejsce niekoniecznie w świetle najmocniejszych reflektorów.4. Uprzejmość wobec PiS (i całej opozycji), pokora wobec ludzi. Wygraliście te wybory z dwóch powodów: bo p. Tusk wygrał debatę z Wodzem oraz dlatego, że PiS przesadził nawet jak na siebie z atakiem przez CBA, a Wy prowadziliście w ostatnim tygodniu kampanię raczej pozytywną. I tej pozytywnej linii - przy zachowaniu stanowczości oczywiście - należy się trzymać.Napisałbym więcej, ale ograniczenia mi to utną ;)Naprawdę bardzo na Państwa liczymy. Nie zawiedźcie nas.

2007-10-23, gwhrkk

Komentarze

Re: Oczekiwania

Bogdan Zdrojewski - Środa, 2007-10-24 ścieżka 00:59

Nie zawiedziemy. Obiecuję.

Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz

Zamieść nowy komentarz

« powrót

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.