Panie Bogdanie, ja rozumiem, ze Platforma ma polityczne zobowiazanie wobec Sikorskiego, a jego mianowanie na ministra ma cel - przekonanie paru czlonkow PiS (jak Ujazdowski, czy Zalewski), ale czy naprawde warto? Czy Sikorski jest bardziej medialny, czy bardziej kompetentny? Czy bedzie lepsza przyneta, czy ministrem spraw zagranicznych? Jesli Radek Sikorski jest tak dobry, jak powiadaja, to sam zaproponuje teke ministra Saryuszowi-Wolskiemu - najbardziej kompetentnemu politykowi PO w kwestii spraw zagranicznych. Mysle, ze Platforma moze na tym zyskac nie tylko na polityce zagranicznej, ale i na wizerunku rzadow faktycznych fachowcow, a nie fasad politycznych. ___ p.s. i na litosc boska, prosze odwiesc Tuska od zamiarow zrobienia Schetyny ministrem spraw wewnetrznych! PO sie waha nad negatywnym elektoratem Balcerowicza, a o grzegorzowym zapomina? Moze Rokita nie jest wygodnym kandydatem, ale to on jest najlepiej przygotowany na MSWiA!
2007-10-23, Olleo
Komentarze
Re: Sikorski, czy Saryusz-Wolski
Marcin Sawicz - Wtorek, 2007-10-23 ścieżka 18:07
A ja uważam, że Radek Sikorski byłby dobrym ministrem. Pamiętne notatki które wyciekły z MONu wydają mi się tego dowodem.Poza tym warto mieć popularnych ministrów - PiS o tym zapomniał i przegrał.A Ujazdowskiego bym widział w rządzie PO na tym samym stanowisku co dotąd.
Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz
Zamieść nowy komentarz