Po prostu zapraszam...
X

captcha

Bogdan Zdrojewski #2Bogdan Zdrojewski #4Bogdan Zdrojewski #1

Gronicki, czy Balcerowicz?

Witam. Nie wiem na ile prawdziwe sa doniesienia mediow, ale prawie na rowni stawiaja na gieldzie nazwisk kandydatury Balcerowicza i Gronickiego. Pan Chlebowski wypowiedzial sie, iz na stanowisku MF powinien zasiasc bezpartyjny ekspert oraz pochwalil Gronickiego. Z kolei o Balcerowiczu media pisza, ze PO jest podzielona ze wzgledu na bardzo duzy negatywny elektorat bylego szefa UW. ___ Jesli ja mialbym wybierac pomiedzy rzekomo liberalnym ekonomista, ktory za premiera Belki i rzadow SLD lekka reka wprowadzal podwyzki podatkow i nowe podatki oraz pokretnie je uzasadnial (a socjalistyczny rzad PiSu rozwazal pozostawienie go na stanowisku), a czlowiekiem, ktory przeprowadzil Polske od gospodarki centralnie sterowanej do wolnego rynku, jako jedyny przeforsowal i doprowadzil do zbilansowania budzetu (co uwalil Kwasniewski) oraz w duzym stopniu przepchnal 4 reformy za Jerzego Buzka (popsute przez AWS i potem cofniete w sporym stopniu za SLD), to dla mnie wybor jest jasny i klarowny. Platforma ma tylko jedna szanse - 4 lata na wprowadzenie reform. Jesli tego nie zrobi, to nie ma szans na ponowne rzady - w tej sytuacji negatywny elektorat Balcerowicza nie ma znaczenia.

2007-10-23, Olleo

Komentarze

Re: Gronicki, czy Balcerowicz?

Bogdan Zdrojewski - Wtorek, 2007-10-23 ścieżka 10:39

Cierpliwości. Na razie wszędzie nieuprawnione spekulacje.

Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz

Zamieść nowy komentarz

« powrót

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.