w programie TVP w piatek 19.10 wypowiedział się Pan na temat uznaniowości urzędników. Pracuję w urzędzie skarbowym i sam dokonuję podejmowania decyzji uznaniowych. Pana stwierdzenie, że bedzie rozliczać się urzęników za decyzje uznaniowe jest ŚMIESZNE!!! URZĘDNIK NIE DOKONUJE PODJĘCIA DECYZJI UZNANIOWEJ Z WŁASNEGO WYBORU!!! TEN RODZAJ POSTĘPOWANIA WYNIKA Z KIEPSKIEGO PRAWA KTÓRE WY POLITYCY TWORZYCIE I TO WAS POWINNO SIĘ ZA TO ROZLICZYĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PÓKI CO URZĘDNICY SĄ CICHO ALE KWESTIA CZASU JAK ODWOŁAMY SIĘ DO INSTYTUCJI EUROPEJSKICH ZA TO ŻE JESTEŚMY ZMUSZENI DO PODEJMOWANIA TEGO TYPU DECYZJI. Dezycja uznaniowa np. w urzędzie skarbowym jest skutkiem marnego prawa które Wy Politycy uchwalacie. Urzędnik działa tylko w granicach i na podstawie prawa. Proszę przypomnieć sobie kpa i pamiętać o tym jak bedzie zasiadzac Pan w Sejmie RP. POZA TYM TAKIE OPINIE DOKŁADAJĄ TYLKO KŁODĘ DO MARNYCH ZAROBKÓW NP. W URZĘDACH SKARBOWYCH. JA ZARABIAM 1350 ZŁ BRUTTO PO STUDIACH RAWNICZYCH I STUDUIACH Z PODATKÓW.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEŚLI CHCECIE DAĆ NAM 150- ZŁ PODWYŻKI, CZYLI OK. 80 ZŁ NA REKĘ TO JESZCZE TROCHĘ I SAMI BEDZIECIE OBSŁUGIWAĆ PODATNIKÓW...!POZDRAWIAM I ŻYCZĘ POWODZENIA W WYBORACH BO I TAK GŁOSUJĘ NA PO.I
2007-10-20, mariusz
Komentarze
Re: URZĘDNICY
Bogdan Zdrojewski - Sobota, 2007-10-20 ścieżka 21:40
Tego, że źródłem takiej sytuacji jest złe prawo, a także rozporządzenia i "dekrety" wewnętrzne nie tylko nigdy nie negowałem, ale wielokrotnie o tym mówiłem. W tym sensie w 100 % zgadzam się z Panem.
Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz
Zamieść nowy komentarz