Panie Bogdanie!!!W tym momencie kampanii najważniejsze jest abyście to WY jak najszybciej ustalili i ujawnili kim jest poseł z którym rozmawia p. Sawicka. Jeśli PiS to ogłosi w piątek, PO przegra wybory. Musicie szybko zlokalizować złodzieja w swoich szeregach i z tych szeregów go wyeliminować. TO JEST NAPRAWDĘ WAŻNE. pozdrawiam serdecznie,Marcin Sawicz
2007-10-16, Marcin Sawicz
Komentarze
Re: Pani Sawicka i kampania wyborcza
Bogdan Zdrojewski - Wtorek, 2007-10-16 ścieżka 21:19
Być może. Ale nie wiemy. Może być to nawet osoba z poprzedniej kadencji. Natomiast istotne jest to, iż w wyniku tej konferencji PIS dowiódł, iż nie zwalczanie korupcji jest istotne, ale bieżąca walka polityczna. Przecież ujawnienie dowodów przestępstwa, przed sformułowaniem zarzutów to klasyczny kiks, błąd, dowód nieudolności etc. Unikam ostrzejszych słów, ale w obecnej sytuacji nie wartości, lecz obrona własnych pozycji politycznych stała się dla PIS najważniejsza.
Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz
Re: Re: Pani Sawicka i kampania wyborcza
Marek Leśniak - Wtorek, 2007-10-16 ścieżka 23:01
Niech pan to wytłumaczy ludziom, którzy nie zrozumieliby znazenia 50% słów z pana wypowiedzi. Należy określić się jasno, bo kumaci załapali trik PiSu, ale niekumaci dali się załapać.
Re: Re: Re: Pani Sawicka i kampania wyborcza
Marcin Sawicz - Środa, 2007-10-17 ścieżka 11:45
Panie Bogdanie, to, że to jest zagrywka wyborcza, każdy normalny człowiek widzi. Moich przekonań taka zagrywka nie zmieni. Ale... Nie tacy jak ja decydują o tym kto wygra wybory. Ktoś słusznie zauważył, że pewnie jakaś gazeta "w niewiadomy sposób" wejdzie w posiadanie informacji, że to chodzi o posła/posłankę x lub y. W piątek wieczorem. W sobotę pójdzie to na pierwszej stronie, będą o tym mówić media. Jeśli PO samo nie wyjaśni tej sprawy wcześniej, skończy się na wygranej PiS dzięki naprawdę niskim chwytom - ale co z tego, że zostanie w nas takie przekonanie - gorzej, że PiS będzie rządził w ten sposób, a do następnych wyborów służby specjalne będą już tak przygotowane, że żadna partia nie będzie miała najmniejszych szans. Już dzisiaj widać totalny brak skrupułów. Co będzie za 4 lata?
Re: Re: Pani Sawicka i kampania wyborcza
Jakub Grudziński - Piątek, 2007-10-19 ścieżka 14:23
Panie Bogdanie, to, co Pan tu napisał, to - używając słów Jarosława Kaczyńskiego - oczywista oczywistość. I cenię Pana za to, że potrafi Pan uniknąć ostrzejszych słów w sytuacji, w której niejednemu nóż otworzyłby się w kieszeni. Problem jednak w tym, że spora część społeczeństwa tego nie rozumie - choćby nie wiem, jak oczywiste było to dla ludzi z niezerowym poziomem świadomości społeczno-politycznej. Brak tej świadomości jest zresztą podstawowym problemem Polski (ale i wielu innych krajów), przez co trudno w demokracji prowadzić naprawdę dobrą politykę, bez demagogii i populizmu, a za to z sensownymi ustawami (jak wiadomo, demokracja to fatalny ustrój, ale nikt dotąd nie wymyślił lepszego ;)). Mam jednak głęboką nadzieję, że - jeśli PO wygra wybory - Wy udowodnicie, że jednak się da. :)
Re: Re: Re: Pani Sawicka i kampania wyborcza
Bogdan Zdrojewski - Sobota, 2007-10-20 ścieżka 00:12
Po prostu dziękuję.
Re: Pani Sawicka i kampania wyborcza
Wojciuech M - Środa, 2007-10-17 ścieżka 10:41
Panie Bogdanie według mnie z tego wszystkiego wynika jasno, że cały ta kampania była od momentu samorozwiązania sejmu wyreżyserowana. Pis zaczął od spotu walki z korupcją a każdy kolejny spot i bilbord łączył się w jedną całość. Kaczyński już od początku jak dla mnie wiedział, że na koniec wystrzeli z grubej armaty. Nie chciano tego zrobić wcześniej tylko odpowiednio przed wyborami tak aby ludzie mieli świeżo w pamięci te wydarzenia. Ludzie to się w głowie nie mieści to wszystko najprawdopodobniej było dobrze wyreżyserowanym scenariuszem tak aby Pis mógł rządzić sam. Dobrze, że Tusk wygrał tą debatę bo inaczej wygrana Pis-u była by porażająca .Pytanie co państwo zrobią teraz. Mam nadzieje, że to skłoni państwa do nie wchodzenia w koalicję z takimi osobami jak Jarosław Kaczyński i jego drużyna. PS Szkoda że ludziom Platformy nie było w głowie, że w taki sposób można wykorzystać CBA ):
Zamieść nowy komentarz