Po prostu zapraszam...
X

captcha

Bogdan Zdrojewski #2Bogdan Zdrojewski #1Bogdan Zdrojewski #4

NIE CHCEMY PO_PiSU

Panie ZdrojewskiZ przerażeniem słucham tego co wygaduje Rokita tuż przed wyborami.Teraz kiedy potrzeba nakazuje szczególną jedność partii i wszystkich działaczy.Chcemy słyszeć jeden głos w tej sprawie.Czy Rokita chce załatwić przegraną PO porza trzeci?Czy nie ma sposobu aby zamknąć mu gębę!Niech on zajmie się gotowaniem obiadków dla swojej pani.Niech przestanie rozwalać PO.Oczekuję jasnego stanowiska PO w sprawie koalicji z PiSem.Koalicja z tym ugrupowaniem jest po prostu NIEMOŻLIWA!Koniec.Kropka.Pozdrawiam.

2007-10-11, Maria Urbańska Pokora

Komentarze

Re: NIE CHCEMY PO_PiSU

Olleo - Sobota, 2007-10-13 ścieżka 12:56

Wy nie chcecie, a inni chca. I jest ich co najmniej tyle, co was. I dlatego jasnego stanowiska nie bedzie - Platformy nie stac na strate 30% swojego elektoratu.

Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz

Re: Re: NIE CHCEMY PO_PiSU

gryfitka - Niedziela, 2007-10-14 ścieżka 19:21

Na szczęście Jarosław Gowin wczoraj zdeklarował, że PO-PiSu nie będzie. Mile mnie tym zskoczył, myślałam, że jest gorącym zwolennikiem PO-PiSu. Jakże się cieszę, że jest inaczej! Co prawda nie wypowiedził się, że PO-LiD jest możliwy, ale nie można chcieć wszystkiego naraz!

Re: Re: Re: NIE CHCEMY PO_PiSU

Olleo - Poniedziałek, 2007-10-15 ścieżka 00:28

Wypowiedzial sie tak, bo mogl sobie na to pozwolic - teraz, gdy do PO dolaczyl Borusewicz, Sikorski i Mezydlo, ktorzy otwarcie sa za koalicja z PiS, Gowin, do tej pory jedna z glownych postaci konserwatywnych (to smieszne, bo wg mnie, jesli rozpatrywac wg terminologii klasycznej, to nie mozna oderwac liberalizmu od konserwatyzmu i vice versa), moze zadeklarowac sie tak, a nie inaczej i nie oslabic pozycji negocjacyjnych PO (tak formalnych miedzy wladzami tych partii, jak i ogolnych miedzy elektorami obu partii).__ I tak trzymac - grac strategicznie, z glowa. Powodzenia.

Re: Re: Re: Re: NIE CHCEMY PO_PiSU

Marcin Sawicz - Poniedziałek, 2007-10-15 ścieżka 10:47

Ogólnie pan Gowin okazał się byc po prostu zdecydowanie lepsza osobą jako "jedynka" krakowskiej listy niż Rokita w swoich najśmielszych marzeniach.Myślę, że ta decyzja (Gowin zamiast Rokity) to jedna z najlepszych decyzji w tej kampanii PO. Wypowiedź pana Gowina w sprawie koalicji z PiS to strzał w dziesiątkę, przecież wszyscy myśleli, że Gowin to taka blada kopia Rokity a tu się okazuje, że nie. Myślę, że Rokita mógłby przegrać z Ziobrą, Gowin wygra na pewno.btw. przez te wszystkie trudne czasy byłem zwolennikiem Rokity aż do momentu akcji "Nelly Rakieta" dziś jego wypowiedzi traktuję jako wypowiedzi szkodnika.

Re: Re: Re: Re: Re: NIE CHCEMY PO_PiSU

KAP - Wtorek, 2007-10-16 ścieżka 16:33

tez nie chce Po-PiSu, to bylaby smierc dla PO, a dla mnie totalne rozczarowanie. Szczerze, tez odczulem ulge jak Rokita odszedl. Zaluje ze tak Pozno. Doceniam go jako wybitny, zywy i ciekawy umysl/postac. Postrzegam go jako osobe niepospolita i posiadajaca zasady. Niestety czuje iz praca zespolowa jest jej obca, a co nieco ego (ciekawe ile w tym ma udzialu Nelly, widocznie i naturalnie pobudzajaca jegio kompleksy) nie pomaga. Gowin jest stabilny, zdecydowany, skromny i nie wywoluje przerosnietym ego negatywnych emocji. Zycze mu wygranej w Krakowie.

Re: NIE CHCEMY PO_PiSU

Jerzy Bydgoszcz - Wtorek, 2007-10-16 ścieżka 17:22

Zapominasz, co Rokita powiedział, gdy się wycofał. Że jest całym sercem z Platformą. Pani Nelly to nie Jan Rokita. On zachowuje się bardzo dobrze. Ja np. bardzo lubię i pana Tuska i pana Rokitę. Wiem, że kiedyś dobrze się rozumieli. Uważam, że po zwycięstwie wyborczym ich relacje znowu się poprawią. Były chyba spowodowane tym, że Rokita zawsze mówi to co myśli, a Tusk jako szef PO musi czasem dyplomatycznie pomilczeć. Tak było ze wsparciem Terleckiego. Byłoby to niekorzystne dla PO (przypominam że Majchrowskiego też nie poparli). W poprzedniej kadencji takich dylematów nie było i nie będzie (daj Boże) w następnej. Nie zapominajcie o tym kim jest SLD. Zawiedzenie PiS nie może prowadzić do poparcia SLD. O wiele lepsze jest wzięcie uciekinierów z PiSu, współpraca z Marcinkiewiczem, Ujazdowskim, Zalewskim i PSLem.

Zamieść nowy komentarz

« powrót

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.