Nie rozumnie dlaczego Platforma nie potrafi być wyrazista. Czemu jak PiS jakiś wasz pomysł skrytykuję wy się z niego wycofujecie. Przykładem jest podatek liniowy. Wiem że pan powie że tak nie jest gdyż nadal jest to w waszym programie. Według mnie nie jest w tym rzecz aby mieć coś w programie trzeba umieć to wypromować, niestety Platforma ma z tym ogromne problemy. Państwo macie dobrą książkę w nieciekawym opakowaniu. Czemu państwo nie dali czytelnego przekazu czym jest podatek liniowy i jakie korzyści przyniósł krają które go wprowadziły. W każdej debacie jaką oglądałem z udziałem Pis-u z PO zawsze dajecie tą satysfakcję Pis-owi aby wmawiał ludziom że spadek bezrobocia, wzrost PKB to zasługa Pis-u. A przecież gdzie jakieś ustawy które miały by spowodować ten wzrost gdzie inicjatywy Premiera. Ludzie powinni wiedzieć że obecnie notuje się rekordowy spadek bezrobocia w Niemczech a kraje Euro Wsch rozwijają się szybciej od nas. Poza tym wzrost ten jest spowodowany wysokimi wpływami środków z UE. I wiadomo jest że inwestorzy zagraniczni przybywają do nas bo koszt zatrudnienia u nas pracownika jest stosunkowo niski z powodu niskich wynagrodzeń. I pytanie co zrobiło PiS aby wzrost gospodarczy utrzymać bo te wszystkie czynniki im były dane. Pytanie czemu od początku jak PiS w każdym programie chwali się swoimi pseudo dokonaniami nie ma konkretnej zdecydowanej odpowiedzi. Wydaje mi się trochę niepoważne jak Platforma twierdzi że możliwy jest cud gospodarczy w Polsce podobny do tego w Irlandii a jeden z czołowych polityków PO występujący w debacie z M Borowskim w WP nawet nie wie jakie są stawki podatkowe w Irlandii. Osobiście nie wiem czy to możliwe ale ja spytał bym się członka Pis czy z pełną odpowiedzialnością może powiedzieć że dzięki Pis spada bezrobocie itp. I w trybie wyborczym Sąd powinien rozstrzygnąć czy kłamie (: PO powinno od zawsze bronić swoich pomysłów z przekonaniem tak jak robi to Pis. Nie widać po prostu takiego zaangażowania w PO.
2007-10-6, Wojciech Mysiakowski
Zamieść nowy komentarz