Krytyki kampanii PO jest bez liku, zarówno na forach jak i w massmediach, wypowiadają się amatorzy, publicyści, socjologowie. Jednak to co słyszę to tylko objawy choroby a nie jej przyczyny. W czym tkwi nieskuteczność PO ? Gdy oglądam wypowiedzi Kaczyńskiego to z analitycznego punktu widzenia wiem, że mija się z prawdą w całej rozciągłości swojej wypowiedzi. Demagogia, populizm, fałsz. Jednak zawsze przewija mi się myśl: "czy on wierzy w to co mówi ?". Nawet najbardziej oczywiste kłamstwa w jego ustach wywołują we mnie niewielkie zwątpienie. Kropla drąży skałę. Proszę mi odpowiedzieć na pytanie czy Kaczyński wierzy, że układ istnieje czy to jest tak, jak mówi Kurski, że ciemny lud wszystko kupi ? Natomiast, gdy oglądam ludzi PO to ten przekaz nie trafia do mojej podświadomości. Jestem wykształciuchem i zadałem sobie trud przeanalizowania faktów i postanowiłem głosować na PO. Żeby mieć więcej niż 30% poparcia należy trafić również do ludzi, którzy nie analizują faktów, tylko kierują się instynktem. Wasze wypowiedzi, język ciała, ton i brawa głosu mówią mi, że polityka to dla Was hobby, nic więcej. Dla Kaczyńskiego każda wypowiedź to sprawa życia i śmierci. Może powinniście przestać idealizować elektorat i przywiązać większą uwagę do formy, opakowania niż treści, zawartości. Zawsze zachowuje Pan stoicki spokój, to jest nienaturalne, wydaje się fałszywe, widać to wyraźnie w wypowiedziach w kontekście strajku szpitali. Proszę mnie źle nie zrozumieć, nie chodzi mi o to, żeby być jak senator Niesiołowski. Komorowski - krytyczny, pouczający, ojcowski ton wypowiedzi. Niesiołowski - impulsywny, nachalny ton wypowiedzi. Zdrojewski - chłodny, obojętny ton wypowiedzi. Tusk - luzacki, spokojny, nawet dobry ale nie dla lidera ton wypowiedzi. Pitera - barwny, ciepły, sympatyczny ton wypowiedzi.
2007-10-6, sympatykPO
Komentarze
Re: Czego brak lokomotywom ?
Bogdan Zdrojewski - Sobota, 2007-10-6 ścieżka 19:22
Bardzo ciekawe....
Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz
Zamieść nowy komentarz