Wiele tematów to albo własne przemyślenia, albo dość intymne zwierzenia, albo pomysły dla PO na czas obecnej kampanii wyborczej z ... zastrzeżeniem (przeze mnie proponowanym, jako "opcja") - "nie do publikacji". Bardzo szanuję tę formę komunikacji. Przy tej jednak okazji, chcę wszystkim bardzo serdecznie podziękować. Wszystkie pomysły, uwagi, życzenia czytam, odnotowuje i zapamiętuje, ... choć nie z wszystkimi się zgadzam. Jest jednak nieżle... Mam wrażenie że stopień identyfikacji z rozlicznymi pomysłami i uwagami jest bliski 80 %.... Dzięki
2007-09-29, Bogdan Zdrojewski
Komentarze
Re: Po prostu dziękuję.
Michal - Sobota, 2007-09-29 ścieżka 17:50
Panie Bogdanie,Swietnie ze komunikuje sie Pan z wyborcami, bo czasem zdarza sie ze ludzie bedacy na "gorze" (tu nie mowie o Panu, tylko ogolnie) moga nie miec pelnego obrazu spolecznego, obracajac sie wokol doradcow, czy tez wynikow sondazy. Umiejetnosc sluchani glosow wyborcow, oraz profesjonalistow jakimi zapewne platforma sie otoczy w przyszlym rzadzie (mysle o wybitnych naukowcach, dyplomatach oraz menadzerach razem z koalicyjna partia promujaca spolecznstwo obywatelski jakim jest PSL) pozwoli na naprawde lepsze jutro dla Polski nie tylko w sensie sloganowym. I jeszcze jedno, prosze nie zapomniec o nas na wyspach. Abolicja podatkowa za lata 04-05 wygra Wam wielu wyborcow :) ,haslo "abolicja" brzmi idiotycznie, bo koniecznosc placenia podatku w dwoch krajach na raz, to po prostu zlodziejstwo popelnione na obywatelach.Ci ludzie i tak przyjada i wydadza te pieniadze w Polsce, albo ich rodziny,tak czy siak bedzie to pozytkiem dla budzetu.
Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz
Re: Re: Po prostu dziękuję.
Bogdan Zdrojewski - Sobota, 2007-09-29 ścieżka 23:03
Każda "abolicja" ma swoje dobre i złe strony. Sam będąc autorem takiego procesu wobec zadłużonych Wrocławian na milenium miasta szukałem właściwych mechanizmów aby: "nie ukarać tych nie zadłużonych" - udało się. Nie jest to jednak proste, choć od czasu do czasu (rzadko) ale konieczne. Byleby nie nagradzać tych, którzy popadli w kłopoty z pełną premedytacją. Tyle a propo jednego wątku z Pana listu. Za komplementy dziękuję.
I jescze jedna sugestia w sprawie "hakow"
Michal - Sobota, 2007-09-29 ścieżka 23:32
I jeszcze jedna rzecz ktora przyszla mi na temat premiera i prezydenta...Intuicja mi podpowiada, ze bracia, niekwestionowani mistrzowie intryg szykuja pewnie jakies "megahaki" na konicec w kampanii w stylu dziadka w wehrmachcie, albo ze PO negocjuje z powiernictwem niemieckim w sprawie zwrotu im polowy Katowic, co oczywiscie pozniej okaze sie kompletna bzdura, ale moze niestety odniesc skutek chwilowy mogacy zawazyc na wyborcach. Prosze wiec abyscie sie na to przygotowali, zwlaszcza pan Donald, bo on wydaje sie troche zbyt porzadny na takich bulterierow jak bracia K, albo "krol" przeinaczania faktow Jacek Kurski. (Mysle,ze tego moze lepiej nie publikowac na forum)
Re: I jescze jedna sugestia w sprawie
Bogdan Zdrojewski - Środa, 2007-10-3 ścieżka 23:11
Przepraszam... ale to ładne... i trochę, jak mam nadzieję, nie spełniająca się przepowiednia (stąd publikacja), ewentualnie do skasowania, ... dodam, iż to najłagodniejsza wersja bardziej "radykalnych" listów i zapowiedzi. Serdecznie pozdrawiam.
Re: Re: I jescze jedna sugestia w sprawie
Olleo - Czwartek, 2007-10-4 ścieżka 06:40
Poniewaz Kaminski i Bielan uczyli sie prowadzenia kampanii w Stanach Zjednoczonych, to moze ja przypomne kampanie z 2000 roku, kiedy to sztabowcy Busha dzwonili do mieszkancow stanu, w ktorym odbywaly sie prawybory z pytaniem: "Czy zagłosowaliby Państwo na senatora Johna McCaina, jeśli miałby on czarne dziecko z nieprawego łoża?". Mimo, ze sugestia byla klamliwa, to wystarczylo, by przesadzic wynik. ___ Nawet po kaczorze nie wszystko splynie, jesli go obrzucic blotem ;-) Pozdrawiam.
Maly update do dzisiejszej dzisiejszej opinii
Michal - Sobota, 2007-09-29 ścieżka 20:41
Panie Bogdanie, dzis zobaczylem w internecie pana Tuska w Anglii....szacunek, i brawa za inicjatywe, tak trzymac....i jak mowia z Torunia "Alleluja i do przodu"
Zamieść nowy komentarz