Po prostu zapraszam...
X

captcha

Bogdan Zdrojewski #1Bogdan Zdrojewski #2Bogdan Zdrojewski #4

Wybory

Szanowny Panie Przewodniczący,Jestem porażony tym, że PO tak dąży do przyśpieszonych wyborów. Dla mnie jest to największy błąd jaki możecie zrobić. Tą tezę argumentuję tym, że nawet jeżeli wygracie i będziecie mogli rządzić samodzielnie, czego Wam życzę to jest prezydent z opcji PiS i gwarantuje Panu, każdą reformę będzie blokował, myślę nawet, że każdą ustawę. Kadencja prezydenta kończy się 23 XII 2010, a wybory parlamentarne w 2011, stąd będziecie mieć zerową możliwość naprawienia kraju. Dlatego musicie się porozumieć z PSL i PR i powiedzieć stanowczo, że wybory odbędą się w 2009. Trudno jeszcze musimy wytrzymać te 2 lata w opozycji, ale wg nie ma złego co by na dobre wyszło i wg mnie PO powinna powołać odpowiedniki resortów i zacząć pracować już nad projektami ustaw, aby je wprowadzić w 2010 i aby społeczność je odczuła w 2012-2013. Panie Przewodniczący również myślę, że nie głupim pomysłem byłoby połączenie klubów parlamentarnych PO z PSL, a w przyszłości wchłąniecie PSLu. Ale proszę podać komunikat w imieniu PO, że wybory odbędą się dopiero w 2009, bo inaczej umrzecie.

2007-07-19, Adam Margański

Komentarze

Re: Wybory

Olleo - Czwartek, 2007-07-19 ścieżka 21:43

Jest jeden zasadniczy problem - sojusz z PSL ma charakter dorazny, a nie strategiczny. A to z tego wzgledu, ze PSL jest partia dietetyczno-lobbingowa - jesli nie brac pod uwage spraw kryminalnych oraz nieokrzesania, to niczym sie ta partia od Samoobrony nie rozni. W szczegolnosci w kwestii pogladow.

Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz

Re: Wybory

Olleo - Czwartek, 2007-07-19 ścieżka 21:49

Zreszta by wchloniecie PSLu mialo jakikolwiek sens, to po 1. wchlaniani politycy musieliby przedstawiac jakakolwiek wartosc merytoryczna, a po 2. musieliby gwarantowac poparcie pewnego elektoratu. Ani 1., ani 2. punktu to ugrupowanie nie spelnia. ___ Platforma musi znalezc inna sciezke do elektoratu wiejskiego - idac sladem senackiej Komisji Rolnictwa i Ochrony Środowiska (w ktorej pewnie i tak ma swoich reprezentantow, ktorzy czynnie brali udzial w konferencji poswieconej grupom producenckim) oraz probujac trafiac do tych dzieci rolnikow, ktore poznawszy troche swiat na emigracji, wrocily na ojcowizne z nowymi pomyslami. Szkoda tylko, ze starania wspomnianej komisji sa tak malo medialne oraz ze nikt z autorytetem nie probuje medialnie i na skale masowa uzmyslowic rolnikom, ze te "dobroczynne" unijne doplaty do upraw sa wlasnie tym, co polskie, i nie tylko polskie rolnictwo niszczy. ____ Nie bojcie sie pobudzac ludzi do myslenia.

Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz

Zamieść nowy komentarz

« powrót

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.