Witam,Pewnie zdziwi Pana mój wpis ale zaryzykuje.Nazywam się Franciszek Gajek - jestem bezpartyjny (należałem kiedyś do LOP i PCK) . W ostatnich wyborach glosowałem na PO-PIS ze wskazaniem na PIS. Pracowałem 10 lat w służbie zdrowia (zarządzanie) byłem też 3 lata doradcą Ministra Zdrowia (M. Piróg) . Napisałem na UW ( 3 lata wykładowca na Podyplomówce u Pani Tymowskiej) książkę o kosztach w Służbie Zdrowia. Byłem szefem zespołu który napisał Rozporządzenie o rachunku kosztów w Służbie zdrowia. Byłem też ( I TO POWÓD MOJEGO WPISU) członkiem zespołu pod kierownictwem Pani dr Tymowskiej który dla L. Balcerowicza opracował projekt Ustawy. "Ustawa o samorządowej Opiece Zdrowotnej" . Ten projekt po podpisaniu prze 30 posłów (UW) znalazł sie w drukach sejmowych. Przepadł wtedy w "handlu" z AWS . Powstały Kasy Chorych . Widząc obecnie doskonały klimat do zmian w służbie zdrowia proponuję Panu podjąć inicjatywę reaktywacji tamtego zespołu (ył w nim też Minister Kulesza) i spróbować zmodyfikować tamten projekt - jest pewnie dostępny. Warunkiem jest pewnie uzyskanie zgody Pani dr Tymowskiej - ale znając jej technokratyczną duszę (zresztą moja też jest taka) pewnie się zgodzi. W projekcie OZZL jest sporo zmian ale dużo jest chaotycznych i przepisanych z innych projektów (naszego też) . Proszę potraktować ten wpis jako akt desperacji - przeżyłem już w służbie zdrowia kilka reform żadna się nie udała bo nie było KLIMATU - teraz jest.Franciszek Gajek
2007-06-29, fgajek
Komentarze
Re: Propozycja
Bogdan Zdrojewski - Sobota, 2007-07-14 ścieżka 21:40
Bardzo cenię odwagę pisania pod swoim nazwiskiem. Cenię także własne, świadome, ostre recenzjie... za nie dziękuję. Gdyby "ukazanie" informacji mogło być źródłem jakiś "perturbacji" proszę o sygnał... Bardzo zależy mnie na dobrych kontaktach z wszystkimi osobami piszącymi, staram się nie prezentować opinii z uwagą: "zastrzeżone", " proszę nie umieszczać"... itp.
Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz
Zamieść nowy komentarz