Po prostu zapraszam...
X

captcha

Bogdan Zdrojewski #1Bogdan Zdrojewski #2Bogdan Zdrojewski #4

Propozycja

Witam Panie Przewodniczący,Ja mam pytanie w 2 kwestiach. Po pierwsze czy każdy może przyjść na konwencję programową PO, jeśli tak to gdzie będzie miała miejsce. Po drugie proszę nie zawierać koalicji z PiSem w województwie podlaskim, wasz blog z PSLem jest potrzebny tylko do wyboru marszałka i potem blog PiS-SO będą dążyć do przejęcia jednego z radnych PO lub PSL. Stąd moja propozycja niech powstanie koalicja PO-PSL-LiD + ktoś z SO lub cała SO. Jeśli PO chce budować swoją siłę na wschodzie to musi mieć marszałka sejmiku i za błąd uważam, że w województwie lubelskim powstała koalicja PO-PiS z marszałkiem pisowskim, gdyż mógł być marszałek z PO, ale stało się i trudno. Dlatego nie pozwólcie abyście byli partnerem drugorzędnym i aby PO miała olbrzymi wpływ na rozwój Podlasia musi PiS być w opozycji. Dlatego proszę porozmawiać z panem Robertem Tyszkiewiczem i poprosić o nie zawieranie koalicji z PiSem. Pozdrawiam

2007-05-21, adam margański

Komentarze

Re: Propozycja

Daniel Dragan - Wtorek, 2007-05-29 ścieżka 21:12

Odnośnie koalicji z PIS-em w województwie lubelskim. To ja się tylko zastanawiam dlaczego PIS tak łatwo się zgodził na koalicję w lubelskim z Platformą. Panie Adamie nie wiem na ile orientuje się Pan w sytuacji PO na lubelszczyźnie, ale to Platforma potrzebowała koalicji z PISem w sejmiku bardziej. O ile w Radzie Miasta Lublina mogliśmy razem rządzić z LID-em to w przypadku szerokiej koalicji w sejmiku (wchodziłoby tylko PSL+PO+LID) Platforma miałaby o wiele mniejsze pole do popisu. Dzięki podpisaniu koalicji w sejmiku dr. Jacek Sobczak został wicemarszałkiem odpowiedzialnym za infrastrukturę, obszar niezwykle ważny dla rozwoju województwa. Samorządowcy z Platformy po wystartowaniu funduszów strukturalnych będą mogli łatwiej starać się o fundusze z UE rozdzielane przez UM. Dzięki temu będą mogli w swoich lokalnych społecznościach promować zarówno swoje osoby jaki i samą partię w oczach mieszkańców regionu jako siłę chcącą Polski nowoczesnej i rozwijającej się. Zawiązanie koalicji w sejmiku lubelskim to największy sukces lubelskiej PO chyba od jej istnienia,. Jest to istotny przyczółek do budowania silnych struktur parti w tym newralgicznym rejonie. POzdrawiam serdecznie

Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz

Zamieść nowy komentarz

« powrót

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.