Po prostu zapraszam...
X

captcha

Bogdan Zdrojewski #2Bogdan Zdrojewski #4Bogdan Zdrojewski #1

Konferencja gospodarcza Platformy

Witam. Znow nie mialem okazji samemu (nawet posrednio przez srodki przekazu) posluchac konferencji, badz chocby jej wynikow i zdac sie musialem na relacje prasowe. A te szczerze mowiac bardzo skromne sa. "Obnizyc podatki", "wolnosc gospodarcza", "przepisac ustawe o VAT", "podatek liniowy z ulga prorodzinna", "PiS oklamalo". Czy znajde gdzies jakas obszerniejsza relacje z tej konferencji? Na przyklad taka, ktora przekonalaby mnie, ze oprocz uproszczenia i obnizenia podatkow Platforma ma pomysl, jak te obnizke w ogole przeprowadzic przy blisko juz (chyba juz bedzie po ostatnich pomyslach PiS) 75% wydatkow sztywnych w budzecie, ze PO nie ma zamiaru tylko liczyc na wzrost PKB biorac przyklad z partii obecnie rzadzacej? Chcialbym tez uslyszec, ze PO ma pomysl, jak uciac wiekszosc z niepotrzebnych budzetowych wydatkow przy samej ... ;) oraz niezaleznie od podzialow politycznych bedzie pracowac nad likwidacja agencji, instytucji i innych tworow pozabudzetowych, ktora zapowiedziala Gilowska, ulepszajac plany minister finansow o faktyczna likwidacje wielu fikcyjnych celow wydatkow, miast przesuwania ich budzetow do budzetu centralnego, czy budzetow samorzadow. ____ Troche braklo mi tego i innych watkow w relacji prasowej z konferencji - te niewiele sie roznily od relacji z konferencji PiSowskich, czy SLDowskich - pare sloganow i nawet mniej konkretnych pomyslow. Stac was na wiecej. Pozdrawiam.

2007-04-29, Olleo

Komentarze

Re: Konferencja gospodarcza Platformy

Bogdan Zdrojewski - Środa, 2007-05-2 ścieżka 16:48

Oj malkontent z Pana ... nadzwyczajny, zawsze coś nie tak. Proszę prześledzić swoje wcześniejsze uwagi, źródła własnej krytyczności, następnie przejrzeć dokumenty programowe i mam nadzieję, iż krytycyzm nieco spadnie. Ale dziękuję i pozdrawiam.

Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz

Re: Re: Konferencja gospodarcza Platformy

Olleo - Środa, 2007-05-2 ścieżka 17:44

"Yyyy... Każdy może prawda krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki panie to nikomu... Mmmm... Tak nie... Nie podoba się. Więc dlatego z punktu mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić żeby tej krytyki nie było. Tylko aplauz i zaakceptowanie. Tych naszych prawda punktów, które stworzymy." ___ Ja jednak uwazam, ze krytyka zmusza do myslenia i doskonalenia, a w koncu przecietny wyborca, do tego nie majacy, albo majacy ograniczony dostep do internetu i do tego nie znajacy strony internetowej PO, do dokumentow programowych specjalnie dostepu nie ma. Po to przeciez sa konferencje programowe, by takie rzeczy przecietnym wyborcom przyblizyc, a nie Poszukiwaczom Zrodel, badz Krytykom Wartosciujacym ;) ___ PiS rzuci pare chwytliwych hasel, PO jedno-dwa, ale wciaz hasla, po czym PiS pod raczke z mediami rozpocznie frontalny atak "Platforma nie ma programu" i Polska uwierzy, a PO dalej bedzie rzadzic jedynie w sondazach. ___ Prosze sie nie obrazac =) Pozdrawiam.

Re: Re: Re: Konferencja gospodarcza Platformy

Bogdan Zdrojewski - Piątek, 2007-05-25 ścieżka 00:21

Nie obrażam się. Proszę to także przyjąć do siebie. Każdy może nieco przesadzić : byleby dla dobra... ogólnego.

Zamieść nowy komentarz

« powrót

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.