Po prostu zapraszam...
X

captcha

Bogdan Zdrojewski #4Bogdan Zdrojewski #1Bogdan Zdrojewski #2

Moja ocena PO

Szanowny Panie Przewodniczący Klubu Parlamentarnego POOd powstania PO ja i moi najbliżsi głosowaliśmy w wyborach parlamentarnych, prezydenckich i samorządowych na kandydatów PO. W latach 80-tych miałem okazję poznać za pośrednictwem mojej żony Małgorzaty Pana Donalda Tuska (złożyłem mu wizytę w akademiku, gdzie mieszkał z rodziną): ceniliśmy go i innych ludzi PO i wiązaliśmy z Wami duże nadzieje na naprawę Polski i szerzenie wartości takich jak wolność i tolerancja. Niestety w obliczu zagrożenia wolności obywatelskich i praw człowieka nie widać reakcji partii, która w nazwie ma słowo OBYWATELSKA. Daliście się z braku zdecydowania i odwagi zapędzić do gry na boisku PiS-u:- utrata przewodniczenia Komisji Finansów Unii za cenę fotela Przewodniczącego Komisji Spraw Zagranicznych- jawnie niekorzystne: 2:0 dla PiS-u,- poparcie prezydenckiej noweli ustawy lustracyjnej z lutego 2007 (ta z jesieni 2006 jest OK), wytworu chorych umysłów ogarniętych nienawiścią i pogardą dla wykształciuchów: 3:0 dla PiS,- głosowanie przeszło 20 talibów z PO za poprawką Giertycha do konstytucji, czyniącą z kobiet w wieku prokreacyjnym inkubatory, które mają rodzic dzieci gwałcicielom, rodzic dzieci rośliny, rodzic za cenę śmierci lub kalectwa: 4:0 dla PiS-u,- poparcie zniesienia immunitetu parlamentarnego w sytuacji łamania prawa przez władze to istny samobój. Będzie 9:0 dla PiSu: opozycja wypada z gry (zamknięta za różne przestępstwa kryminalne) i zamiast II Japonii, obiecanej przez Prezydenta Wałęsę, będzie II Białoruś. W następnych wyborach będziemy głosowali na partię, która broni praw człowieka i praw kobiet (kobieta to też człowiek!), bez względu na jej przeszłość. Przeszłość się nie liczy od dnia w którym byli opozycjoniści o wspaniałej przeszłości, tacy jak Gwiazda i Romaszewski wspierają władzę w demolowaniu demokracji i kneblowaniu ust obywatelom o innych poglądach.Łączę wyrazy szacunkuRafał J. Garncarekprof. Politechniki Białostockiej

2007-04-29, Rafał Garncarek

Komentarze

Re: Moja ocena PO

Bogdan Zdrojewski - Środa, 2007-05-2 ścieżka 16:44

Ocenę PIS nie tylko rozumiem, ale w 100% mogę także sam się pod nią podpisać. Ocena zaś PO jest... hm. dość powierzchowna, nieco emocjonalna i w kilku przypadkach wyrwana z kontekstu. Mam jednak przeczucie iż za goryczą kryje się także sympatia i oczekiwania na większą skuteczność. To przyjmuję w całości i ... pozdrawiam. Bogdan Zdrojewski

Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz

Re: Re: Moja ocena PO

Rafał Garncarek - Piątek, 2007-05-4 ścieżka 14:18

Jest mi bardzo milo, że nawet ostra ocena PO nie wpada do czarnej dziury.Serdecznie pozdrawiam Rafał Garncarek

Re: Re: Re: Moja ocena PO

Bogdan Zdrojewski - Piątek, 2007-05-25 ścieżka 00:24

Panie Rafale.... także pozdrawiam i do zobaczenia przy sympatycznej okazji.

Zamieść nowy komentarz

« powrót

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.