Po prostu zapraszam...
X

captcha

Bogdan Zdrojewski #4Bogdan Zdrojewski #1Bogdan Zdrojewski #2

Niepotrzebne poparcie lustaracji dziennikarzy

Panie Pośle, popieranie lustarcji dziennikarzy to bardzo niemądry pomysł. Wydawcy prywatni zatrudniaja dobre pióra i nie obchodzi ich czy ktos był agentem czy nie vide Passent. Przymus skladania oswiadczen to upokorzenie, z chwile archiwa bede dostepne. Jestem dziennikarzem, mam status osoby pokrzywdzonej, jestem dlugoletnicz czlonkiem PO i w pełni podpisuje sie pod stanowiskiem Ewy Millewicz. Pan zdaje sie nie jest dziennikarzem -- to dlaczego Pan sie wypowiada teraz? Dlaczego nie poczeka Pan na decyzje Sądu? Platformiana polityka wobec mediów jesyt dosyc kiepska - kiedys nawarzył piwa Jan Rokita, nie umieliśmy dostatecznie mocno poprzec protestu twórców i dziennikarzy przeciwko pomysłowi zlikwidowania kosztoów uzyskania, niepotrzebnie krytykował Pan Jana Rokite wraz z Pitera, która znana jest ze szczucia jednych na drugich, a teraz chce Pan nastawić przeciwko PO wielkich ludzi pióra. To bardzo niemądre. Niech się Pan zastanowi co Pan mówi!Joanna

2007-03-10, Joanna

Komentarze

Re: niepotrzebne poparcie lustaracji dziennikarzy

Bogdan Zdrojewski - Poniedziałek, 2007-03-12 ścieżka 22:03

Proszę dokładnie przeczytać moją wypowiedż. Jest na Onecie (nadal) . Mam podobne wątpliwości co Pani, podobnie oceniam ustawę, sam dokonywałem jej negatywnej oceny, rozumiem postawę części dziennikarzy. Nie zmienia to jednak jednego faktu: ustaw należy przestrzegać i walczyć z nimi prawnie dostepnymi środkami. Za opinię, troskę, emocje dziekuję i...pozdrawiamPS. prezentowana moja opinia jest daleko idącym skrótem.

Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz

Re: Re: niepotrzebne poparcie lustaracji dziennikarzy

Bogdan Zdrojewski - Poniedziałek, 2007-03-12 ścieżka 23:38

Polecam także fragment w "Rzepie" 13 marzec : wywiad z Panią red. Subotic.

Re: Re: niepotrzebne poparcie lustaracji dziennikarzy

Joanna - Wtorek, 2007-03-13 ścieżka 01:27

Przeczytałam. Doceniam, że Pan odpowiedział. Mam wątpliwości czy należy popierać złe prawo - jsam Pan zauważył niedoskonałość - a dlatego złe, że nie jest równe dla wszystkich. W mediach publicznych =czystki, w mediach komercyjnych =bardzo różnie. Wie Pan, ja znam moich kolegów dziennikarzy. Możemy się nie znosić, ale jako grupa zawodowa bywamy solidarni. Gdyby PO miała jskuteczną politykę mediallną to można by sobie pozwolić na różne komentarze. Ale jest kiepsko, sam Pan przyzna. Zostawmy Samopisowi zwalanie na media winy za wszystko. Uważam, że PO powinna być neutralna aż do wyroku Trybunału.Dziekuje za korespondencje i za zrozumienie emocji.POzdrawiam,Joanna

Re: Re: Re: niepotrzebne poparcie lustaracji dziennikarzy

Bogdan Zdrojewski - Wtorek, 2007-03-13 ścieżka 22:35

Pani Joanno, jak bardzo wszyscy chcielibyśmy żyć w kraju przewidywalnym, wysokich standardów, jasnego, zrozumiałego i sprawiedliwego prawa. Na razie nic z tego. Podzielając w znacznym stopniu zwłaszcza troskę ale także przekonanie, iż jeszcze został nam Trybunał dodam jedynie, iż sprzeciw mój budzi zarówno skrajność w negowaniu procesu ujawniania akt, jak i również sprowadzanie całej naszej rzeczywistości do tej "teczkowej przeszłościi".serdecznie pozdrawiamBogdan Zdrojewski

mamy sukces medialny! hurra!

Joanna - Środa, 2007-03-14 ścieżka 23:37

No, nareszcie... mamy sukces medialny. Bardzo świetne wystąpienie Cezarego Grabarczyka w Trybunale .Kapitalne zagranie przyjęcia winy na siebie i obrócenie na wlasną korzyść. Sondaże od razu w górę. Gratuluje Panu i cieszę sie!JoannaPS nie bede Pana już zanudzać korespondencją. Ciesze się, że utrzymuje Pan kontakt z ludem - vox populi vox Dei. Uściski,Jo

Re: mamy sukces medialny! hurra!

Bogdan Zdrojewski - Czwartek, 2007-03-15 ścieżka 21:25

Wiele dobrego. Pozdrawiam. Dziekuję.

Zamieść nowy komentarz

« powrót

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.