Oberwując codziennie naszą politykę zastanawiam się co będzie za kilka lat, gdy znów będziemy musieli ruszyć do urn, by wybierać Prezydenta czy też nowy rząd. Po ostatnich wyborach przekonałem się, iż nad wyborem trzeba zastanowić się dwa razy, by nie zdarzyła się podobna sytuacja do tej jaką musimy oglądać dzisiaj. Jest to również sygnał do polityków, by w końcu desygnowali do wyborów jakiegoś pożądnego, odpowiedzialnego kandydata. Jak dla mnie takim jest własnie Bogdan Zdrojewski, który posiada ogromne doświadczenie potrzebne do bycia choćby Prezydentem. I tak właśnie się zastanawiam czy Pan byłby zainteresowany taką funkcją. Mam oczywiście świadomość, iż wszystko zależy od Pana partii, lecz chciałbym poznać jaka jest Pana opinia. pozdrawiam
2007-02-23, Obywatel
Komentarze
Re: Bogdan Zdrojewski Prezedentem RP ?
Bogdan Zdrojewski - Poniedziałek, 2007-02-26 ścieżka 00:22
Odpowiedż jest krótka: kandydatem PO na prezydenta jest Donald Tusk. Niezaleznie od tego faktu stwierdzam, iż przyjmuje komplement z dużą dozą sceptycyzmu i odrzucam wszelkie myśli, które wykraczają poza horyzont dobrego zarządzania klubem parlamentarnym PO w tej kadencji. Mam taką dewizę, iż robiąc jedną rzecz nie należy myśleć o następnej... to psuje jakość wykonywanej pracy i... charakter.
Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz
Re: Bogdan Zdrojewski Prezedentem RP ?
Sympatyzujący - Wtorek, 2007-03-13 ścieżka 18:19
Jestem mieszkańcem Wrocławia i doskonale pamiętam Pańską prezydenturę w tym mieście. Pomimo widocznej niechęci do odpowiadania na pytanie jak te powyżej chciałbym skłonić Pana do odpowiedzi na moje pytanie. Wiadomym jest iż wspomniana kandydatura na prezydenta kraju w dzisiejszej sytuacji politycznej jest niemożliwa. Ale czy możliwe jest kandydowanie Bogdana Zdrojewskiego na prezydenta Wrocławia?
Re: Re: Bogdan Zdrojewski Prezedentem RP ?
Bogdan Zdrojewski - Niedziela, 2007-03-18 ścieżka 16:27
Nie , nie jest to możliwe. Dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi. Wrocławiowi potrzebne są nowe idee, nowe pomysły, nowa energia . Mając świadomość wpadania w rutynę, utraty czasu na także obronę dorobku, a przede wszystkim ograniczone pole aktywności części współpracowników - w 2001 roku , po jedenastu latach pracy zdecydowałem, iż czas oddać pałeczkę następnym. Dziś także uważam, iż to była słuszna decyzja.
Zamieść nowy komentarz