Po prostu zapraszam...
X

captcha

Bogdan Zdrojewski #1Bogdan Zdrojewski #2Bogdan Zdrojewski #4

Sugestie

Szanowny Panie Bogdanie,Nie nazywam się jak wcześniej pisałem Adam Margański tylko Maksymilian Ossoliński i z sytuacją zaistniałą w dniu 28. stycznia 2007, gdzie został opublikowany projekt naprawy Rzeczpospolitej Polskiej przez Jana Marię Rokitę, co potem się okazało bez poinformowania pozostałych członków Gabinetu Cienii. Dla mnie jest to sytuacja w której Zarząd Krajowy powinien podjąć decyzję o natychmiastowym wykluczenia pana Rokity z partii. Z tego co słyszałem to Platforma planowała na wiosnę kampanię, która miała przekonać do programu PO nowych wyborców i jednym z tych elementów miał być projekt głębokiej naprawy RP. W dniu dzisiejszym media zamiast zaprezentować społeczeństwu co PO oferuje alternatywnie do obecnej władzy to przekazały, że Jan Rokita zaprezentował ten projekt bez akceptacji władz krajowych. I niestety Jan Rokita zepsuł całą kampanię Platformy. Dlatego Panie Bogdanie głęboko będę do Pana apelował, aby przekonać Donalda Tuska do wykluczenia p. Rokity z szeregów PO. Następnie aby zamazać wizerunek Donalda Tuska, że usuwa niewygodnych ludzi to zaprosić do Gabinetu Cienii Andrzeja Olechowskiego jako rzecznika odpowiedzialnego za sprawy zagraniczne albo szefa Gabinetu Cienii. Po drugie musiałby Pan zastąpić Zbigniewa Chlebowskiego inną osobą, gdyż w mediach p. Chlebowski gorzej niż źle wypada, widać że ma wiedzę, ale jest zbyt mdły i ulegliwy do postaci Zyty Gilowskiej. Ja bym proponował wybitnego i wyrazistego ekonomistę Janusza Jankowiaka, który by w debatach publicznych mógł śmiało punktować Zytę Gilowską. Ostatnią kwestią jest obsadzenie stanowiska szefa komisji spraw zagranicznych w PE, proszę przekonać pana Tuska do Bogdana Klicha. Z tego co wiem to już Jacek Saryusz Wolski Platformę skonfliktował z francuską UMP, teraz z niemiecką CDU. Platforma poniosła klęskę we frakcji EPP-ED dostając komisję spraw zagranicznych niestety poprzez zbyt twarde negocjacje z Niemcami. Liczę na analizę wyżej wymienionych argumentów. Moje uszanowanie

2007-01-28, Maksymilian Ossoliński

Komentarze

Re: Sugestie

Olleo - Środa, 2007-01-31 ścieżka 08:31

Nie moge sie z Panem zgodzic, Panie Maksymilianie. Platforma przez swoj najwyzszy priorytet - posadzenie Donalda Tuska na fotelu prezydenta - juz raz swoj program ukryla, rozmyla go w mdlych slowkach i niejasnych obietnicach przykrywajac na dodatek becikowym i enigmatycznym "programem dla mlodych". Co mi z tego (jako wyborcy i jednoczesnie obywatela troszczacego sie o warunku bytu dla spoleczenstwa w swoim kraju), ze czlonkowie PO pospieraja sie na wewnetrznym konwencie programowym, skoro na zewnatrz miast resultatow debaty merytorycznej wychodza jedynie publiczne niesnaski i polajanki?Reakcja mediow jest tylko efektem klotni wewnatrz platformy, ktore maja ujscie na zewnatrz - klotni personalnych, strukturalnych i ambicjonalnych, ale nie programowych. Rokita upublicznil program - jesli to nie zmusi PO do skupienia sie na tym, co naprawde wazne, czyli celu, ktory teoretycznie przyswieca partii w definicji - sprawnym rzadzeniu i reformie panstwa, to juz nic jej do tego nie zmusi.PiS tylko mowi o naprawie panstwa, a PO juz nawet mowic przestaje.

Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz

Zamieść nowy komentarz

« powrót

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.