Panie Przewodniczący,Może się Pan ze mną nie zgodzić, ale do najbliższych wyborów do PE mamy 18 miesięcy. Bo ta koalicja napewno wytrwa do końca kadencji obecnego Parlament. Dlatego Zarząd Krajowy powinien usunąć z szeregów Platformy Jana Rokitę, bo niestety ale pan Jan Rokita nie potrafi grać zespołowo i się spodziewam, że i tak wystąpi z Platformy tylko na przełomie 2008/2009 roku. I to byłoby zabójcze dla PO. PO ma przed sobą całe 365 dni, dlatego Donald Tusk wraz z całą strukturą PO przejść gruntowną reformę strukturalną i programową (ideową). Lewica w Polsce nie ma szans na powrót do wielkiej gry. Uważam, że sondaże PiSowi zaczną mocno spadać w roku 2008 i w 2009. I w tej partii dojdzie do zmiany kierownictwa PiSu, młodzi dojdą do władzy. I utworzy się u nas podobny system jak w Niemczech 2 duże obozy: ludowy i liberalny + 2 małe partie: PSL i SLD. Chociaż dla PO i Polski byłoby najlepsze gdyby doszło do wchłonięcia przez Platformę PSLu jako skrzydła skierowanego w stronę ludności wiejskiej. Bo jestem przekonany, że PO wywiąże się w 100% z obietnic jakie złożyła ludnosci wielkomiejskiej i odniesiemy olbrzymi sukces, ale trzeba poszerzać nowe horyzonty i przekonywać do naszych zmian programowych coraz nowsze grupy społeczne, aby osiągnąć sukces w 2009r. A co do prezydentury to jestem spokojny, że w 2010r nowym Prezydentem Polski będzie Donald Tusk, ale ma najważniejsze zadanie w tym roku to dokonać reformy najpierw na własnym podwórku. I liczę, że Pan pomoże i włoży duży wkład w reformę struktur i programu PO. I panie Bogdanie mam pytanie z wrocławskiego "podwórka", które brzmi następująco: między PiS, a PO są ewidentne różnice to skąd koalicja PO-PiS-KW RAFAŁA DUTKIEWICZA, skoro by wystarczyła koalicja między Platformą, a komitetem Pana Prezydenta? Życzę spędzonego w spokoju najbliższego tygodnia. Moje Uszanowanie Adam
2007-01-2, Adam Margański
Komentarze
Re: Konieczne zmiany
Marcin Sawicz - Wtorek, 2007-01-9 ścieżka 13:14
A ja właśnie odwrotnie - uważam, że trzeb zadbać aby Jan Rokita pozostał w PO. Trzeba dbac aby mógł głosic swoje poglądy a przed wyborami parlamentarnymi znowu wystawić go jako kandydata na premiera. Myślę, że pan Bogdan podziela mój tok rozumowania. A przy okazji:przeczytałem gdzieś świetną propozycje wygłoszoną przez Pana panie Bogdanie o tym, żeby stworzyć stronę internetową gdzie będą prezentowane wszelki koncepcje legislacyjne platformy - bingo - uważam ten pomysła nie tylko za genialny, ale i KONIECZNY.Uważam, że gabinet cieni tez powinien mieć swoją stronę i przynajmniej raz w tygodniu każdy z ministrów-cieni powinien publikowaćsprawozdanie-ocene działalności resortu nad którym pracuje a raz w miesiącu prezentować własne koncepcje nowatorskie. Nie jest to wcale trudne a zamknęło by wreszcie eby wszystkim tym, co twierdzą, ze PO nie ma programu, nie pomyslu na władzę. Ze schetynizm tuskizm i inne.pozdrawiam i przy okazji gratuluję zajęcia ważnego stanowiska w PO.
Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz
Re: Konieczne zmiany
Marcin Sawicz - Wtorek, 2007-01-9 ścieżka 13:17
I jeszcze co do Dutkiewicza.primo - To jest efekt starań Dutkiewicza, nie PO. secundo - Dutkiewicz dba o miasto nie o PO czy PiS. I słusznie uznał, że od takiej partii jak PiS nie ma się co odwracać plecami - bo może to się skończyć wbiciem noża. PiS należy do tego typu zła które lepiej mieć po swojej stronie niż przeciwko sobie.
Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz
Zamieść nowy komentarz