Po prostu zapraszam...
X

captcha

Bogdan Zdrojewski #2Bogdan Zdrojewski #1Bogdan Zdrojewski #4

Zapytanie

Szanowny Panie Przewodniczący,Jestem głębokim zwolennikiem Platformy Obywatelskiej, nawet myślę o wstąpieniu w Jej szeregi. Dlatego uważam, że powinniśmy wznieść się ponad podziały i pomóc rządowi w stosunkach z Republiką Federalną Niemiec i może gdyby udało się to aby doszło do spotkania pomiędzy Donaldem Tuskiem, a Angelą Merkel lub pomiędzy Panem, a Volkerem Kauderem, bo PO i CDU to dwie siostry i dużo łatwiej byśmy się porozumieli.Jeszcze jedno mam pytanie jakie wymagania trzeba spełnić, aby zostać Pańskim społecznym asystentem i czy ma Pan wolny wakat?P.S.Szczęścia, co radość daje, miłość, co niesie pokój, zdrowia, co rodzi wytrwałość, wiary, co nadzieje prowadzi, dni wypełnionych do końca, nowych wschodów słońca i niech więcej takich rzeczy Nowy Rok Ci użyczy.

2006-12-29, Adam Margański

Komentarze

Re: Zapytanie

Bogdan Zdrojewski - Piątek, 2006-12-29 ścieżka 22:58

Przede wszystkim dziękuje za, jak mniemam autentyczną troskę o poprawę stosunków polsko-niemieckich. Rozmowy rzeczywiście są konieczne, warto uruchomić wszelki inicjatywy i zacząć bardzo profesjonalnie i bez emocji budować "przyszłość" tych dwóch wielkich krajów. Co do społecznego asystenta ... niezbędny jest kontakt osobisty, duża dyspozycyjność i potwierdzenie predyspozycji przed uzyskaniem tego... już oficjalnie funkcjonującego tytułu. Potrzebne są własne inicjatywy, gotowość do pomocy w jakimś określonym zakresie i Bezinteresowność. pozdrawiam i także życzę wiele dobrego na Nowy Rok.

Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz

Re: Re: Zapytanie

Adam Margański - Sobota, 2006-12-30 ścieżka 01:00

Niestety Panie Przewodniczący obecna koalicja rządząca nie wiem czy nie chce czy nie potrafi zbudować zdrowych, normalnych i korzystnych dla obu stron stosunków partnerskich. Dlatego Platforma powinna wejść do gry, tym bardziej że RFN przejmuje przewodnictwo w UE. A co do koalicjantów to nie mam zaufania, żeby im naprawdę zależało na poprawie stosunków z naszym zachodnim Sąsiadem, gdyż przynosi to dla nich korzystne profity w postaci rosnącej liczby Polaków negatywnie nastawionych do niemieckiego społeczeństwa jak i Państwa. Przykładem może być konferencja Wiceprezesa Rady Ministrów RP pana Romana Giertycha na której było tyle nienawiści w języku w stosunku do niemieckich koncernów medialnych, będących właścicielami polskich mediów.A teraz mam do Pana prośbę aby wpłynął Pan na działalność poszczególnych rzeczników w Gabinecie Cienii. Dlaczego Julia Pitera milczy w sprawie np. śledztwa w sprawie przecieku poufnej notatki sporządzonej na spotkaniu pana ministra Leszka Jesienia z zastępcą ambasadora Stanów Zjednoczonych pana Kennetha Hillasa. Dlaczego prokuraturze długo to tak zajmuje czasu? Albo dlaczego Sławomir Piechota nie zareagował na irracjonalny pomysł pani minister Kalaty aby to ZUS zarządzał i następnie wypłacał pieniądze zgromadzone przez Polaków w OFE? I dlaczego Platforma nie przedstawiła własnego pomysłu na wypłatę emerytur przez OFE? Czas nas goni, a trzeba dokończyć reformę emerytalną. Moją intencją nie jest pokazanie PO jako słabej opozycji, ale uświadomienie Panu, że ludzie nie widzą alternatywy dla obecnej koalicji, dlatego trzeba przystąpić do ciągłego punktowania ministrów obecnego Gabinetu i przedstawiania alternatywnych rozwiązań, bo sama krytyka nie wystarczy. Liczę na Was i trzymam kciuki

Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz

Zamieść nowy komentarz

« powrót

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.