Sz. Panie Bogdanie, byłem i mam nadzieję, że jeszcze będę sympatykiem Platformy, dlatego bardzo się cieszę, że został Pan jej przewodniczącym. Studiowałem we Wrocławiu, a teraz tu pracuję. Na Pana osobę zwrócił mi uwagę dawno temu (kiedy jeszcze niewiele interesowałem się polityką) Kolega ze studiów, którego zawsze ceniłem za celne spostrzeżenia. Dlatego zdecydowałem się - po raz 1. zresztą - na taki publiczny list. Wiedząc to, co wiem o Panu i mając szacunek dla Pana Osoby, mam też nadzieję że będzie Pan przede wszystkim pracował dla dobra Polski, tak jak pracował Pan dla dobra Wrocławia, a dopiero na 2-gim miejscu dla dobra Platformy - zresztą to moga być spójne cele, ale zawsze z uwzględnieniem tej kolejności. Mam nadzieję, że rzeczywiście wzniesię się Pan ponad personalne spory i pokaże klasę prawdziwego polityka i menedżera. Chciałbym się przy tym podzielić z Panem kilkoma spostrzeżeniami. Myślę że powinien Pan załagodzić spór z Janem Rokitą, gdyż nie może być tak, żeby z partii musiał odejść taki polityk głównie dlatego, że udzielił swoją osobą wsparcia w sprawie, która dla ogromnej liczby osób była słuszna i mogła być 1-ym krokiem do wyczekiwanej przez społeczeństwo porozumienia pomiędzy PO a PiS. Myślę też, że małymi krokami, ale sukcesywnie powinien Pan prowadzić do tego porozumienia. Nie jestem zwolennikiem (ale też nie zażartym przeciwnikiem) PiSu i wiem, że to będzie trudne, ale uważam, że dla dobra Polski nie ma innego wyjścia. Musi Pan pokazać, że PO ma klasę, że jest w stanie wyjść ponad podziały i rzeczywiście mądrze rządzić. Jest też wiele innych ważnych spraw, na które chciałbym zwrócić Pana uwagę ze względu na mój szacunek dla Pana i moją wiarę w Pana możliwości, ale niekoniecznie od razu na publicznym forum. Pozdrawiam GDPS -chciałem wysłać to wcześniej, ale niestety, pojawił się jakiś problem na "łączach".
2006-12-7, grzegod
Komentarze
Re: Gratulacje, prośba o zmianę PO - o rozsądek
Bogdan Zdrojewski - Wtorek, 2006-12-12 ścieżka 21:30
Podzielając opinię, a także przyjmując Pana życzenia myślę, iż oczekiwania wobec mojej osoby są na szczęście bliskie mojemu temperamentowi, ale nie zawsze możliwościom. Mam jednak nadzieję, że najbliższe miesiące dadzą szansę na rozwiązanie przynajmniej kilku problemów. Za wszsykie sympatyczne uwagi:WIELKIE DZIĘKI
Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz
Zamieść nowy komentarz