Po prostu zapraszam...
X

captcha

Bogdan Zdrojewski #2Bogdan Zdrojewski #1Bogdan Zdrojewski #4

Silne społeczeństwo

Na wstępie moje gratulacje. Wybór Ciebie na to budzące ostatnio tyle złych emocji stanowisko to świetny Mikołaj dla Platformy Obywatelskiej. Nie jestem niestety autorem tej konstatacji bo tak problem określił prof. Czapiński. Jego zdaniem - i ja się z nim zgadzam - PiS i PO mają różne wizje państwa. Pis chce państwa silnego swoim zcentralizowanym aparatem i chce w nim rządzić Platworma natomiast chce by społeczeństwo było silne swoim zorganizowaniem, zaradnością, umiejętnością rozwiązywania problemów na wszystkich szczeblach i wszystkich środowisk. Zadaniem państwa jest ułatwianie społeczeństwu tej działalności obok takich zadań jak obrona, polityka zagraniczna. Nie wiem czy się ze mną zgodzisz ale chyba te różnice trzeba zacząć podkreślać by nam ciągle nie mówiono, że nie różnimy się wyraźnie od PiSJeszcze raz gratuluję i pozdrawiam. Zygmunt

2006-12-6, Zygmunt Koźlak

Komentarze

Re: Silne społeczeństwo

Bogdan Zdrojewski - Wtorek, 2006-12-12 ścieżka 21:26

Wielkie podziękowania za gratulacje i przy tej okazji jedna krótka uwaga: Nic na siłę ! nie wolno silić się na podkreślanie różnic tam gdzie ich nie ma, jak i również mówić o przyjaciołach gdy toczy się prawdziwy bój o prawo pierwszeństwa. Jestem wielkim zwolennikiem pozytywnych, stonowanych i autentycznych emocji.

Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz

Re: Re: Silne społeczeństwo

Zygmunt Koźlak - Sobota, 2006-12-30 ścieżka 01:34

Na początek Szczęśliwego Nowego Roku dla Ciebie i Rodzinki. Pisząc o różnicach nie miałem na myśli wrogości -choć tej niestety też jest zbyt wiele - ani przyjaźni między ugrupowaniami bo na tych relacjach ciążą interesy własne ugrupowań. Chciałem tylko by widoczne różnice w wizji państwa i społeczeństwa podkreślać nie jako wrogie drugiemu ugrupowaniu ale jako korzystne i przyjazne społeczeństwu. Od ponad roku trwa wzajemna emocjonalna walka "z" a powinna trwać merytoryczna walka "o". Przedstawiając program tego co chcemy by w Polsce było-z podkreśleniem różnic w stosunku do innych ugrupowań- będziemy moim zdaniem walczyć "o".O Polskę i o Społeczeństwo a dokładniej o jego poparcie.

Re: Re: Re: Silne społeczeństwo

Bogdan Zdrojewski - Sobota, 2007-01-20 ścieżka 22:09

Racja... i ... pozdrawiam, także dziękując.

Zamieść nowy komentarz

« powrót

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.