Panie ministrze, na pewno zapoznał się Pan z budżetem Wrocławia na rok 2009. Bardzo jestem ciekawy Pana opinii. Krążą na ten temat różne słuchy. W dodatku za głosowanie PO (wstrzymanie się od głosu) PIS chce odwołać Pana małżonkę. Nie znam jej, ale mam takie wrażenie, iż paru nieudaczników znalazło pretekst by pozbyć się osoby chyba z jakiegoś powodu niewygodnej. Nie rozumiem wrocławskiej GW. Jakoś dziwnie uprawiają propagandę wyłącznie w kierunku dworu Pana Prezydenta Dutkiewicza. Czy Pan też to zauważa ? Serdecznie pozdrawiam a na marginesie mam do Pana żal, że jednak teraz to głównie Warszawa !
2009-01-1, Arkadiusz Chochołowicz
Komentarze
Re: Budżet Wrocławia
Bogdan Zdrojewski - Wtorek, 2009-01-6 ścieżka 22:28
To że PO wstrzmała się w głosowaniu nad budżetem wynikało jedynie z potrzeby uzyskania czasu na analizę wszystkich skutków wynikających z pojawiającego się kryzysu w finansach i pewnych niejasnościach w sytuacji kredytowej miasta. Tego czasu na dyskusję i analizę odmówiło Platformie Obywatelskiej grono radnych PIS. Trudno. Zagrożenie, iż oznacza to jednoczesne pozbawienie funkcji przewodniczącej Rady Miejskiej mojej małżonki jedynie odsłoniło prawdziwe intencje i nic ponadto. Mam w tej sytuacji parwo do jednego stwierdzenia: Nie znam żadnej osoby, która aż tak mocno, pryncypialnie i bezinteresownie zajmowała się sprawami miasta jak moja żona. Jedyną osobą, która podobnie myślała, poświęcała swój czas i była tak mocno pozapartyjna, choc nie pozapolityczna był prof. Stanisław Miękisz. Osobowośc wśród Osobowości. Przypomnę też, iż dla pełnienia tej funkcji zrezygnowała z wszystkich innych prac w tym także wykonywane non profit prowadzenia Galerii na Solnym. Do dziś na forach internetowych, jacyś "Kretyni" piszą o własności całej kamienicy w której galeria się mieściła. To, że nie było sprostowań, interwencji, i innych reakcji było moje, żony przeświadczenie, iż prawda jest powszechnie znana. Dziś odpowiadam na pytanie jedynie krótkim stwierdzeniem: pomimo kosztów ani ja, ani żona nie żałujemy żadnego dnia pracy na rzecz miasta - pomimo osobistych kosztów.
Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz
Budżet
Janek Augustyn - Czwartek, 2009-01-8 ścieżka 23:30
No właśnie, a Pana małżonkę pamietam. Z galerii i wydawnictwa (jakiegoś) chyba z Uniwersytetu. Bardzo fachowa osoba. Trochę chyba zbyt pryncypialna ale lepiej tak, niż jak ten ... Pan wie i tak o kim myśle. pozdrawiam.
Re: Budżet
Bogdan Zdrojewski - Sobota, 2009-01-10 ścieżka 21:08
Za słowa życzliwe wobec małżonki dziękuję. Także tym, którzy prosili o zastrzeżenie ich danych. Wiem, iż wielkim wzorem dla już prawie dwóch dekad, jest osoba prof. Stanisława Miękisza. To on rzeczywiście zbudował autorytet przewodniczącego wrocławskiej rady. Pamiętam jego bezkompromisowość, ideowość i nadzwyczajne zaangażowanie. To że moja małżonka jest tuż za nim, w ocenie tak wielu osób, jest także dla mnie komplementem. Dziękuję
Zamieść nowy komentarz