Po prostu zapraszam...
X

captcha

Bogdan Zdrojewski #1Bogdan Zdrojewski #4Bogdan Zdrojewski #2

Co z Muzeum Narodowym ?

Panie Prezydencie, Panie Ministrze. We Wrocławiu ma Pan jakąś wrogą propagandę. Tzw "Ratusz" rosiewa informację, iż zabiera Pan pieniądze dla m.in Muzeum Narodowego i wykreśla Pan tę instytucję z rejestru. Proszę o dementi. Druga sprawa to podziękowanie: wszyscy, ale to wszyscy widzą, iż ten słynny Ośrodek Ujazdowskiego to koszmarny wytwór propagandy rodem z PRL . Dziś prezydent go przejmuje: proszę coś z tym ... Sama nie wiem. Ale to może tylko Pan. Proszę aby Pan jakoś Panu Dutkiewiczowi to wytłumaczył, ja już sił nie mam, a nie chcę by Wrocław był zaściankowy !

2008-11-29, Janina

Komentarze

Re: Co z Muzeum Narodowym ?

Bogdan Zdrojewski - Sobota, 2008-11-29 ścieżka 23:57

Po pierwszenie nie wypowiadam umowy dla Muzeum Narodowego. To kompletna bzdura ! Po drugie, nawet te instutucje, które mają umowy zmieniane nie tracą na tym finansowo ! Nie mam pojęcia dlaczego we Wrocławiu pojawiają się takie sugestie. Jest mi niezwykle przykro, ale nic z tym nie mogę zrobić. Co do Ośrodka; przypominam, iż wyraziłem deklarację jego poprowadzenia, sfinansowania inwestycji, ale pod jednym warunkiem : żadnych oszustw w przekazach historycznych, żadnej indoktrynacji. Nie udało się. Miasto chce prowadzić to samodzielnie. Szanuję tą decyzję i nic ponadto nie powiem.

Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz

Zamieść nowy komentarz

« powrót

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.