Po prostu zapraszam...
X

captcha

Bogdan Zdrojewski #4Bogdan Zdrojewski #1Bogdan Zdrojewski #2

MON

Witam,jest Pan rzecznikiem PO ds. obrony narodowej. W przeciwieństwie od pana Grada Szajnfelda Chlebowskiego nie bryluje Pan na ekranie TV.Czym to jest spowodowane a) nie przyklada sie Pan do swojej pracy w ministerstwie platformyb) bardzo dobra praca Radka Sikorskiego(o czym mowi min.Komorowski)Pozatym chciałbym sie dowiedziec jak to wyglda i jak ocenia Pan oraz PO działalność juz ponad roczna PiS-u w MONie?Z tego powodu ze jestem z Mazur chciałbym sie dowiedziec jak w MONie spisywał sie min.Szczyglo?Jak ocenia Pan 4lata rządzenia SLD w MONie?Co Pan sądzi o likwidatorze WSI - chodzi mi o jego dotychczasową prace?I najważniejsze pytanie (licze na wyczerpujaca odpowiedz)....Co PO proponuje...jakie zmiany sa potrzebne w wojsku i administrcji MON-u? (bo o tym w ogole nie słychac)Dziękuje

2006-08-29, vebs

Komentarze

Re: MON

Bogdan Zdrojewski - Czwartek, 2006-08-31 ścieżka 00:50

Na początek polecam przygotowany dla Rzeczpospolitej artykuł "Jaka armia" - jest w całości na mojej stronie internetowej w rubryce aktualności. Po lekturze chętnie udzielę odpowiedzi na pozostałe pytania.

Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz

Re: Re: MON

judo - Niedziela, 2006-09-17 ścieżka 20:07

powiem Panu ze ja nie mogę otworzyc pliku wiec...jak moze Pan odpowiedziec na pytania kolegi...

Re: Re: Re: MON

Bogdan Zdrojewski - Niedziela, 2006-09-17 ścieżka 21:01

Otwieranie pliku jest już poprawione. Gdyby były nadal kłopoty, umieszcze także tekst w innym miejscu.

Re: Re: Re: Re: MON

judo - Poniedziałek, 2006-09-18 ścieżka 21:59

ja nie rozumiem czemu nie moze Pan odpowiedziec na te pyatnia w tym artykule nie odpowiedzial Pana na pytania

Re: Re: Re: Re: Re: MON

vebs - Czwartek, 2006-09-21 ścieżka 18:25

Czytalem ten artykuł, jednak...nie odpowiedzial Pan na wszystkie pytania a takze odowiadał Pan na niektóre nie jednoznacznie. Proszę o odpowiedzenie na pozostale i uszczegolowienie pozostałych. Moje pytania Pan zna.Dziękuje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: MON

Mateusz Sławiński - Niedziela, 2006-09-24 ścieżka 17:25

Osobiście gdybym twierdził, że wspomniany artykuł nie rozwiewa wszystkich moich wątpliwości to ... najpierw wymienił bym których :-)>>Czytalem ten artykuł, jednak...nie odpowiedzial Pan na wszystkie pytania a takze odowiadał Pan na niektóre nie jednoznacznie. Proszę o odpowiedzenie na pozostale i uszczegolowienie pozostałych. Moje pytania Pan zna.Dziękuje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MON

Bogdan Zdrojewski - Wtorek, 2006-09-26 ścieżka 00:48

Przepraszam. iż nie odpowiadam natychmiast. Często zbieram informację, reakcję na zadany temat, sprawdzam także aktualność poruszonych problemów i... determinację pytającego. Wolę też w przypadku złożonych kwestii nie odpowiadać pisemnie lecz w pewnym dyskursie, gdyż zdaża się, iż jednoznacznych odpowiedzi na zadany temat po prostu nie ma. Zachęcam do kontaktu z moim biurem. Chętnie odpowiem na zadane pytania

Re: MON

Bogdan Zdrojewski - Wtorek, 2006-09-26 ścieżka 21:37

Odpowiadając na Pana pytania:1. Kto i kiedy pojawia się w TV zależy od władz partii i klubu, ale także od samych dziennikarzy, którzy mają prawo doboru swoich gości.2. Bardzo intensywnie wykonuje swoją pracę (polecam sprawdzenie zarówno statystyk, ilości sprawozdań, sprawności poprowadzonych podkomisji i komisji). Faktem natomiast jest dość mała spektakularność medialna podejmowanych przeze mnie tematów. Dodam: nie żałuję.3. Pracę obecnego ministra Sikorskiego oceniam pozytywnie, choć dostrzegam także:- zaniechania- zbyt wolne tempo reagowania na zgłaszanepotrzeby w obrębie MON- nadzwyczajną koncentrację na sprawach międzynarodowych - odstępstwa od własnych poglądów (armia zawodowa) etc.4. Działalność PIS-u w armii prawie nie istnieje. Radosław Sikorski nie jest członkiem PIS, podobnie jak wszyscy jego obecni zastępcy.5. Minister Szczygło popełnił kilka błędów, kilka muprzypisano "bez zasług", ale za krótko pracowałby jakakolwiek ocena miała sens.6. Ocena pracy Ministra Szmajdzińskiego to dość złożony zespól zagadnień. Pozytywnie oceniam to, co jest mało lub w ogóle nie znane. Uwagi mam do tych spraw, które nie powinny być przedmiotem ostrych sporów bo: armia to istotnyfragment Polskiej Racji Stanu. Wymaga ostrożności zwłaszcza w publicznych ocenach. 7. O likwidatorze WSI powiem więcej, jak będę posiadał wiedzę co zrobił i jaki jest tego efekt.Obserwuję jednak jego poczynania z ogromnym niepokojem. Na finalne oceny za wcześnie.8. Propozycje PO są w materiale, który Pan przeczytał.

Re: Re: MON

Warszawa - Wtorek, 2006-09-26 ścieżka 22:30

Tekst nawet ciekawy, czemu jednak nadal nie w publikacji ?

Zamieść nowy komentarz

« powrót

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.