Po prostu zapraszam...
X

captcha

Bogdan Zdrojewski #2Bogdan Zdrojewski #1Bogdan Zdrojewski #4

Ostatnie Sondaze

Ostatnie sondaze z niejasnych dla mnie powodow wskazuja ze "narod" ocenia Pana jako ministra slabo wywiazujacego sie ze swoich obowiazkow. Moim zdaniem jest to spowodowane tym ze wolimy codzienne fajerwerki niz zmudna organiczna prace-ktorej efekty widac zazwyczaj z perspektywy lat. Coz, jako Wroclawianin-z niemal zamknietymi oczami przyjmuje, ze robi Pan co jest tylko mozliwe. Z drugiej strony, chyba ciezko jest obiektywnie ministra kultury spoleczenstwu oceniac-gdyz wiekszosc pytanych najprawdopodobniej "kultury" w szerokim slowa znaczeniu po prostu nie lubi i unika. Mozna to dostrzec w preferencjach ogladanych programow telewizyjnych czy tez sluchanej muzyki. O teatrach czy operze nie mowie, bo tam zaglada z wlasnej woli tylko maly procent. Czytanie ksiazek czy jakiekolwiek samoksztalcenie w celu poszerzania swiatopogladu tez nam nie bardzo wychodzi. Ogolnie jest w nas Polakach duzy "rozstrzal" pomiedzy tym jak chcemy byc postrzegani a jacy naprawde jestesmy. Sam do specjalnie "kulturalnych" tym sensie nie naleze i nie potepiam takze jakichkolwiek wyborow-o ile nie ma w nich hipokryzji. Dla mnie wystarczyloby gdyby nasza "kultura" okazywala sie w kulturze osobistej, kulturze sluchania i dyskusji, takze (a przede wszystkim) dla tych ktorzy maja inne zdanie.A jesli chodzi o sondaze (jesli Panu na nich zalezy), to czetsze wizyty w radiu i telewizji na pewno Panu pomoga, niestety wiekszosc zaklada ze im wiecej autopromocji tym bardziej jest sie zapracowanym...a szkoda. Pozdrawiam Michal

2008-06-16, Michal

Komentarze

Re: Ostatnie Sondaze

Bogdan Zdrojewski - Czwartek, 2008-06-19 ścieżka 10:29

Dziękuje. Co prawda na sondaże nie mam prawa narzekać, ten ostatni okazał się jakimś dziwnym nieporozumieniem, ale generalnie rzeczywiście wolę pracę "u podstaw" a ona zbyt spektakularna nie jest. Serdecznie pozdrawiam.

Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz

Zamieść nowy komentarz

« powrót

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.