Po prostu zapraszam...
X

captcha

Bogdan Zdrojewski #1Bogdan Zdrojewski #4Bogdan Zdrojewski #2

Podwyżki LPG

Witam ponowanie.Właśnie wyczytałem, że rząd będzie dyskutował projekt podwyżek akcyzy na LPG oraz prąd. Podwyżka akcyzy = podwyżka ceny za 1 litr, jak szbko policzyłem z danych w gazecie wychodzi, że może ona wynieść ok 58% !!!Nie będę ukrywał, że czuję się rozczarowany. Po pierwsze dlatego, że tak wazne kwestie nie sa poddawane dyskursowi społecznemu a inne mniej krytyczne społecznie ustawy dyskutowane sa tygodniami! Po drugie w kampanii słyszałem o planach PO znoszenia obciążeń, podatków (np.: podatku Belki) a tymczasem widzę, że jest odwrotnie. Jako twardy elektorat PO proponuję jednak zastanowić się nad celowością podwyżki. Co prawda złotówka szaleńczo rośnia a dolar krytycznie spada to i tak podwyżka cen LPG i to na poziomie 60% (kilkudziesięciu %) jest czystym złodziejstwem. Proponuje poszukać pieniędzy z prywatyzacji. Proszę nie powtarzać błędów PiS.PozdrawiamBatory

2008-04-14, Batory

Komentarze

Re: Podwyżki LPG

Bogdan Zdrojewski - Wtorek, 2008-04-29 ścieżka 08:49

Dziękuję.

Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz

Zamieść nowy komentarz

« powrót

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.