Po prostu zapraszam...
X

captcha

Bogdan Zdrojewski #4Bogdan Zdrojewski #2Bogdan Zdrojewski #1

Muzeum Historii Polskii -Po prostu przepraszam

Szanowny Panie Ministrze, niedowierzaniem i wzburzeniem przeczytałem informację w prasie, że pan,jako minister kultury i dziedzictwa narodowego, wykresłił z listy kluczowych inwestycji finansowanych ze środków UE projekt budowu Muzeum Historii Polski. Każdy myślący obywatel przyzna, że jest to decyzja szkodliwa dla Polski.Jestem ojcem trójki dzieci, uczestniczyłem z nimi w w organizowanych przez MHP festynach historycznych i oceniam je bardzo wysoko. Czekam na pilną o dpowiedź.Grzegorz PostekP>S. Do czasu uzyskania wyjaśnień od Pana Ministra, będę kończył każdy mój wpis na forach internetowych słowami "Zdrojewski musi odejść (za szkodliwe działania w sprawie MHP)". G.P.

2008-01-29, Grzegorz

Komentarze

Re: Muzeum Historii Polskii -Po prostu przepraszam

Bogdan Zdrojewski - Wtorek, 2008-01-29 ścieżka 12:43

Pana zmartwienie ma słabe żródło pokrycia. Na szczęście. Jestem bowiem wielkim zwolennikiem realizacji Muzeum Historii Polski i także przekonany o tym, iż zostanie zrealizowane. Już w okresie pierwszego półrocza podjęte zostaną finalne działania dotyczące dwóch inicjatyw wpisujących się w te przedsięwzięcie: Westerplatte jak i również zaprojektowane w Nowej Hucie "muzeum PRL-u" (nazwa robocza). Dziś nie ma jednak sensu utrzymywać samo hasło na liście idykatywnej - jest to niezgodne z zasadami i obowiązującymi przepisami. Proszę jednak o cierpliwość nie ma intencji ograniczenia tego projektu. Należy je jedynie urealnić, lepiej przygotować, przyśpieszyć prace i ruszyć z zasadniczymi inwestycjami. Obejrzałem już obiekt w Krakowie, wkrótce będę w Gdańsku a za zainteresowanie bardzo dziękuję.

Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz

Re: Re: Muzeum Historii Polskii -Po prostu przepraszam

Grzegorz - Środa, 2008-02-6 ścieżka 19:14

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.Grzegorz Postek

Zamieść nowy komentarz | Odpowiedz na ten komentarz

Zamieść nowy komentarz

« powrót

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.